Yaşar Özay Öğretmene not
HABERİ PAYLAŞ

Öğretmene not

Haberin Devamı

Öğretmenlerre performans ölçümü bu yıl uygulanmaya başlanacak. Hem veliler hem de öğrencilerden öğretmeni değerlendirmesi istenecek.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmenlerin performansını ölçecek sistemin bu yıl içinde uygulanacağını açıkladı. Bunun için performans kriterleri getireceklerini kaydeden Bakan Yılmaz “Hem velilerden hem de öğrencilerden öğretmeni değerlendirmesini isteyeceğiz. Yani öğrenci, öğretmene not verecek” dedi.

Değerlendirmenin yıl yıl yapılacağını ifade eden Yılmaz “Sadece mezun öğrenciler değil, mevcut öğrenciler de değerlendirme yapacak. Öğrencilerin sınav ve akademik başarıları da performansta etkili olacak” diye konuştu. Konuyu değerlendiren MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan bunun çalışan ile çalışmayanı birbirinden ayıracak önemli bir uygulama olduğunu söyledi.

Öğretmenin değerlendirmesini yöneticilerin ve meslektaşlarının yapması gerektiğini vurgulayan Prof. Özcan “Öğrenciler ancak sene sonunda form doldurup öğretmenlerini değerlendirebilir” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder