Türkiye (Son Dakika) Öğretmene veli dayağı!

Öğretmene veli dayağı!

Paylaş
Öğretmene veli dayağı!

Mardin'in merkez Artuklu ilçesindeki 13 Mart Ortaokulu'nda matematik öğretmeni olan Veysi Utku (30), bugün öğrenci velisi Erkan Aziz tarafından öğrencilerin gözü önünde tartaklandı

Mardin 13 Mart Ortaokulu matematik öğretmeni Veysi Utku, 8’inci sınıfta okuyan kız öğrencisi T.A.’nın ders durumuna ilişkin velisi Erkan Aziz ile önceki gün görüştü.

Haberin Devamı

Görüşmede öğrencisinin durumunu anlattığı Aziz, iddiaya göre bugün okula gelerek öğretmen Utku’yu okul bahçesine çağırarak görüşmek istedi. Görüşme sırasında Aziz, yumruk ve tekmelerle öğretmen Utku’ya saldırdı. Öğrencilerin gözleri önünde yapılan saldırıyı araya giren okul yöneticileri ve öğretmenler güçlükle önledi.

'BAŞIMIZA GELENLER BU YÜZDEN'

Vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbelerle hafif yaralanan öğretmen Veysi Utku, polise giderek Erkan Aziz’den şikayetçi oldu. Utku, öğrencisinin durumunu anlattığı velisinin kendisine tavır aldığını belirterek, "Öğretmenleri derste öğrencisine hiçbir şey söyleyemeyecek bir duruma geldi. Bugün burada yaşananlarda mevzu şahsımla alakalı değil. Darp edildim, Bugün yaşadım yarın unutur geçerim, sonuçta okulda olan bir konu. Ancak öğretmen arkadaşlarımızla aynı ortamda çalışıyoruz. Herhangi bir öğrenciye laf söyleyemeyecek miyiz? Herhangi bir öğrenciyi uyaramayacak mıyız? Velisine durumunun ’kötü’ olduğunu söylemişiz. Bugün, başımıza gelenler bu yüzden.

Haberin Devamı

Öğrencinin iki kabahatini söylersek ’Vay efendim çocuğumun psikolojisini bozmuşsun’ tepkisiyle karşılaşıyoruz. Mesele hepsi bu. Bugün beni okul bahçesine çağrıp vurmaya başladı. Kendisinden şikayetçi oldum" dedi.

Polisin gözaltına aldığı Erkan Aziz ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. Artuklu İlçesi Kaymakamı Soner Karakaşoğlu da olayın ardından okula gelerek öğretmenlere moral desteğinde bulundu.

'ÖĞRETMENİN DEĞERİ KAYBEDİLDİ'

Eğitim-Bir-Sen, olayın ardından okulun önünde yaptığı bir açıklama ile üyeleri olan Veysi Utku’nun öğrenci velisi tarafından tartaklanmasını kınadı. Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, "Bugün burada bir öğretmenimiz öğrenci velisinin şiddetine maruz kaldı. Veysi arkadaşımız sebepsiz yere bir veli tarafından öğrencilerin gözü önünde darp edildi. Öğretmen gene mağdur, mağdur edebiyatı yaşıyoruz. Bunun önüne geçmek için biran önce yetkililerin buna dur demesi gerekiyor.

Dur demedikçe bakanlık, öğretmenin hakkettiği itibarı vermedikçe öğretmen toplumda ötekileştirildi, esas değeri kaybedildi. Değersizlik beraberinde bu tür durumları ortaya çıkarıyor. Bir an önce okullara güvenlik verilmeli. Okulların güvenliği sağlanmalı. Öğretmen ders veremeyecek halde malesef. Bu anlamda toplum sürekli şiddet haberleriyle tanışacak. Bunun önüne geçebilmenin tek yolu, öğretmenin hakkettiği hakkını geri alabilmesi, hakkettiği itibarının geri verilmesi ve okullarımızın güvenlik zafiyetinin biran önce giderilmesidir" dedi.

Haberin Devamı

DHA