Gündem Öğretmenevinde alkol yasağı tartışması

Öğretmenevinde alkol yasağı tartışması

Paylaş
Öğretmenevinde alkol yasağı tartışması

Tekirdağ'ın Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekil Sabri Sertdamar, 'öğretmenevinde alkollü içkinin yasaklandığı' iddialarını kabul etmedi

İçki içilecek alanları yeniden belirlediklerini söyleyen Sertdamar, "Biz alkol ve tütün yasasını uyguladık, öğretmenevinde alkol yasak değil, sadece alanlarını sınırladık, aile ve çocukların bulunduğu alanlarda içilmiyor, diğer kısımlarda serbest" dedi.Akşam Sanat Okulu’nun da içinde bulunduğu Şarköy Öğretmenevi’nde alkollü içki verilen alanlarının yeniden belirlenmesine yönelik kararı alırken aile ve çocukları göz önünde bulundurduklarını kaydeden Sabri Sertdamar şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Milli Eğitim Müdürü İrfan Ballı rahatsızlığı nedeniyle izne ayrıldığı için yerine vekaleten bakıyorum. Şarköy Öğretmenevi 3 bölümden oluşuyor. Otel, restoran ve lokal. Biz lokal olan kısma internet ve okuma köşeleri yaptık. Aileler çocukları ile gelip zaman geçiriyor. Bunun yanında lokalin bahçesi ve restoranın da bahçesi var. Lokal bahçesinde çocuklar için oyun parkları var. Diğer restoran bahçesinde ise yazlık yemek yenebilecek masalar var. Biz aldığımız kararla Alkol ve Tütün Yasası’nda aile ve çocukları koruyan kararı uyguladık. Alkol satılması ve içilmesi serbest olacak yerleri belirledik. Öğretmenevi’nde yasak söz konusu değil, restoran ve bahçesinde içki satışı ve içilmesi devam ediyor. Çocuk ve ailelerinin bulunduğu alanda içki içilmesini istemiyoruz."

Haberin Devamı

’RESTORAN VE BAHÇESİNDE SERBEST’

Akşam Sanat Okulu’na gönderilen yazıda, öğretmenevinde içki satışı ve içilmesi serbest olan alanların belirtildiğini kaydeden Sabri Sertdamar, uygulamayı savunarak şöyle dedi:

"Biz kuruma gönderdiğimiz yazıda hangi alanlarda yasak, hangilerinde değil bunu belirttik. Yazıda ’restoran ve bahçesinde içki içilmesi serbesttir’ diye yazdık. Bunu tam bir yasak haline getirmek anlamsız. Ben yaptığımız uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum. Ailenin çocukları ile oturduğu yerin dibinde bira içilmesi hoş değil."

SORUŞTURMA ŞİKAYET NEDENİYLE BAŞLADI

Öğretmenevinde çalışanlara soruşturma açıldığını doğrulayan Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sertdamar, sözlerini söyle tamamladı:

"Öğretmenevinde çalışanlarla ilgili bir soruşturma var. Ancak bu soruşturma şikayete bağlı bir konu. Bir kişi şikayet dilekçesi verdi, yine alkolle ilgili. Biz de bunun üzerine konuyu inceliyoruz. Bu soruşturmanın içki alanlarını sınırlama uygulaması ile ilgisi yok."

Şarköy Öğretmenevi’nde Akşam Sanat Okulu da yer aldığı için, alkollü içki içilmesinin 15 Nisan 2011 tarihinden itibaren yasaklandığı iddia edilmişti.

Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY (Tekirdağ), (DHA)