Gündem Öğretmenevinde kalan kadını fare ısırdı!

Öğretmenevinde kalan kadını fare ısırdı!

Paylaş
Öğretmenevinde kalan kadını fare ısırdı!

Bülent Arınç'ın Manisa'ya geldiğinde kaldığı öğretmenevinde, bir kadını fare ısırdı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, memleketi Manisa’ya geldiğinde kaldığı öğretmenevinde, Azerbaycanlı doktora öğrencisi bir kadını fare ısırdı. Gece uyurken dudağından ısırılan kadın tetanos aşısı olup apar topar ülkesine dönerken, öğretmenevinde de fare seferberliği başlatıldı. Fare henüz yakalanamazken tesisin her yeri ilaçlandı.

Celal Bayar Üniversitesi’nin (CBÜ) bu haftasonu düzenlediği, ‘Hazreti Mevlana ve Türk Tasavvuf Geleneği’ adlı sempozyuma Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin yanı sıra Hindistan, Pakistan, Ürdün, Fas, Cezayir, İtalya ve Azerbaycan’dan 14’ü yabancı toplam 70 bilim insanı katıldı. Son derece verimli geçen 2 günlük sempozyumun ardından yaşanan fare vakası şaşırttı. Azerbaycan Milli Bilim Akademisi Yazmalar Enstitüsü’nden doktora öğrencisi Ruhengiz Mehmedova’yı (25) bu gece tek başına konakladığı Manisa Öğretmenevi’ndeki 303 No’lu odada fare ısırdı. Saat 04.00 sıralarında yatakta uyurken minik fındık faresinin dudağını ısırması sonucu çığlık atan Mehmedova, öğretmenevindeki diğer arkadaşlarının uyanması ve personelin yardımıyla acilen Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tetanos aşısı yapılan ve çok korktuğunu söyleyen genç kadın, sakinleştikten sonra yeniden öğretmenevine getirildi. Ruhengiz Mehmedova, sabah apar topar eşyalarını valizine yerleştirip ülkesine dönmek için Manisa’dan ayrıldı.

ARINÇ DA GELDİĞİNDE KALIYOR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da, memleketi Manisa’ya geldiğinde kaldığı öğretmenevinde, bu olay üzerine fare seferberliği başlatıldı. Minik fındık faresi henüz yakalanazken Manisa Öğretmenevi Müdür Vekili Orhan Yılmaz, yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Her ay düzenli olarak ilaçlama yaptıklarını belirten Yılmaz, “Başımıza ilk kez böyle bir olay geldi. Bugünden itibaren bütün odalarımızı tekrar ilaçlamaya alacağız. Yabancı misafirlerimizden yaşanan durum için özür dileriz” dedi.

Sempozyumun sorumlularından CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Veysi Dörtdudak de şunları söyledi: “Sempozyumumuz çok güzel geçti. Malasef gece üzücü bir olay olmuş. Küçük bir hayvancağız odaya girmiş. Tabii ki istemediğimiz bir olay. Misafirler olayı duymuşlar. Arkadaşımızı hastaneye götürmüşler, tetanoz aşısı yapılmış, durumu iyi. Çok üzgünüz. Öğretmenevinin bundan sonra daha iyi tedbir alacağına inanıyoruz.”

Haberin Devamı