Yaşam Öğretmenim canım benim

Öğretmenim canım benim

Paylaş
Öğretmenim canım benim

Bugün kutladığımız 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde gelen bu haber, bu kutsal mesleği gönlümüzde bir kez daha yüceltti

Omuriliğindeki tümör nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası felç olan ve yürüyemeyen İngilizce öğretmeni okula elektrikli sandalyeyle gidiyor.

Fethiye'de omuriliğindeki tümör nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası felç olan ve yürüyemeyen Muğla Üniversitesi’nde İngilizce okutmanı olarak görev yapan 43 yaşındaki Emine Genç, bütün engellileri aşarak öğrencilerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Yağmur, çamur demeden evine 500 metre uzaklıktaki okuluna elektrikli sandalyeyle gidip gelen Genç, öğrencilerinin kendisine yaşama umudu verdiğini söylüyor.

ÖĞRENCİLERİM YAŞAMA ÜMİDİM'

1993 yılında omiriliğinde oluşan tümör nedeniyle yürüme güçlüğü çekmeye başlayan Emine Genç, hastalık ilerleyince 5 kez ameliyat oldu. Son ameliyatının ardından kısmı felç geçirdiği belirlenen Emine Genç, yatağa mahkum oldu.

Tedavisi boyunca sağlık harcamalarını karşılamak için sahip olduğu evi de satan Genç, maddi zorluklar ve sağlık sorunlarına rağmen 'yaşama ümidim' dediği öğrencilerinden kopmadı.

Öğretmen arkadaşları ve Muğla Üniversitesi’nin desteğiyle 20 bin TL’ye elektrik sandalye alan Genç, evinden 500 metre uzaklıktaki okuluna giderek öğrencilerine ders vermeye devam ediyor.

Haberin Devamı

YILIN ÖĞRETMENİ SEÇİLDİ

Okulda çok sevilen Emine Genç, okul yönetimi ve öğrenciler tarafından ’yılın öğretmeni’ seçildi. Emine Genç’e düzenlenen törenle Ali Sıtkı Mefharet Koçman MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Emin Duru tarafından plaket verildi. Öğrencilerinin kendisine yaşama umudu verdiğini söyleyen Emine Genç "Onları görmediğim zaman kendimi çok yalnız hissediyorum" dedi.

Tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda olduğunu belirten Genç "Okulda yapılan birkaç değişiklikle derslere rahatça girip çıkıyorum. Sınıfa girdiğim zaman bütün sorunlarımdan arınıyorum. Öğretmenlik benim tek hayalimdi. Başka bir işte çalışıyor olsaydım sanırım devam edemezdim. Ellerim tutuyor ve konuşabiliyorum. Öğrencilerimle diyalogum çok iyi" dedi.

ÖĞRENCİSİYLE AYNI OKULDA

Aynı okulda Gıda Bölümü Öğretim Görevlisi Eren Babür ise "Bir öğrenci için öğretmeni, her zaman öğretmenidir. Emine hoca benim liseden öğretmenim. Ancak şimdi iş arkadaşı olduk. Yine de ona çok büyük saygı duyuyor ve seviyorum. Her zaman öğretmenim olarak kalacak" dedi.

Ergün Tos/DHA