Gündem Öğretmenin emriyle bütün sınıftan tokat yedi!

Öğretmenin emriyle bütün sınıftan tokat yedi!

Paylaş
Öğretmenin emriyle bütün sınıftan tokat yedi!

7 yaşındaki F.O, ders kitabını evde unutunca öğretmeni tarafından feci şekilde 'cezalandırıldı'

Konya'da Tepeköy İlköğretim Okulu'nda ücretli öğretmenlik yapan sınıf öğretmeni 36 yaşındaki H.A'nın, 2'nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki F.O'yu, ders kitabını getirmediği gerekçesi ile tahtaya kaldırarak, 28 sınıf arkadaşına tek tek tokat attırdığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Olay, 11 Mart Perşembe günü merkez Selçuklu İlçesi'ne bağlı Tepeköy Beldesi'ndeki Tepeköy İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 2'nci sınıf öğrencisi F.O., okula giderek ilk ders saatindeki Türkçe dersine girdi. Sınıftaki öğrenciler çantalarından Türkçe kitabını çıkartarak derse başladı. Bu sırada F'nin kitabını çıkartmaması sınıf öğretmeninin dikkatini çekti.

YANAĞI ŞİŞİP MORARDI

H.A, öğrencisine kitabının nerede olduğunu söyledi. F.O da, evde unuttuğunu belirtti. İddiaya göre buna sinirlenen öğretmen, öğrencisinin bu durumu birkaç kez tekrar ettiğini öne sürerek, onu tahtaya çıkardı. Ardından iddiaya göre, sınıftaki 28 öğrenciye F.,O'ya tokat attırdı. F.O da ders bitiminde evine gitti. Kızlarının yanağının şiş ve mor olduğunu gören ailesi, ne olduğunu sordu. Kız öğrenci de ailesini durumu anlattı. Anne B.O da, kızını, evlerinin yanındaki sağlık ocağına götürdü. F.O'ya, yüzünde darp izi olduğuna dair rapor verildi.

ÖĞRETMENİN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Anne ve kızı, daha sonra Jandarma karakoluna gederek, sınıf öğretmeninden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine öğretmenin ifadesi alındı. Dosya jandarma tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

Haberin Devamı

Tepeköy İlköğretim Okulu'nda yaşanan olayın Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde intikal etmesiyle soruşturma başlatılırken, dün itibariyle girdiği ders başı ücret alan sınıf öğretmennin görevine son verildiği öğrenildi.

4 çocuğu bulunan anne, "Bizim çocuğumuza yaptı. Başka birisine de yapmasın diye şikayetçi olduk. 4 tane çocuğum var hepsi okuyar ve böyle bir olayla ilk defa karşılaştık." diye konuştu.

Mehmet Kayhan YILDIZ / KONYA DHA