Türkiye (Son Dakika) Öğretmenini öldürmekten yargılanan öğrenciye 4 yıl hapis

Öğretmenini öldürmekten yargılanan öğrenciye 4 yıl hapis

Paylaş
Öğretmenini öldürmekten yargılanan öğrenciye 4 yıl hapis

Kayseri'de tartışma sonucu yumruk attığı ve başını zemin çarpan müdür yardımcısı Mehmet Aktaş'ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesi nedeniyle tutuklanan öğrenci F.Ş., 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, tutuklu sanık F.Ş.'nin cezaevinde kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi

Olay, geçen yıl 17 Mayıs’ta meydana geldi. Merkez Melikgazi İlçesi Selimiye Mahallesi Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Müdür Yardımcısı Mehmet Aktaş, Cuma namazı için okuldan ayrıldığı sırada, 12’nci sınıf öğrencisi ve o tarihte 17 yaşında olan F.Ş.’nin yolunu keserek, idiiaya göre devamsızlığı ile ilgili raporu vermek istedi. Raporu kabul etmeyen öğretmen Aktaş ile öğrenci arasında bu nedenle tartışma çıktı.

Haberin Devamı

YUMRUK SONRASI BAŞINI KALDIRIMA ÇARPTI

Bu sırada F.Ş.’nın attığı yumruk sonucu başanı kaldırıma çarparak ağır yaralanan Mehmet Aktaş, kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yaşamını yitirdi. Öğrenci F.Ş. ise tutuklandı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında öğretmen Aktaş’ın eşi Necla, çocukları Özüm ve Gizem Aktaş ile her iki tarafın avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık F.Ş. ise, Ankara’daki cezaevinden telekonferans sistemiyle katıldı.

"PEKİ BENİM KOCAM KAÇ GÜNDÜR TUTUKLU?"

Mahkemede ifade veren Mehmet Aktaş’ın eşi Necla, "Duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Avukatı, çocuğun 274 gündür tutuklu olduğunu söylüyor. Peki, benim kocam kaç gündür tutuklu? Öğretmenleri koruyan bir ceza istiyorum. Buradan caydırıcı bir ceza verilmesini istiyorum" dedi. Babası gibi kendisi de öğretmen olan Özüm Aktaş da, adaletin yerini bulacağına inandığını belirterek, "Bu olay benim meslek hayatımın ilk yılında oldu. Ancak, ben korkmadan öğretmenliğe devam edeceğim. Adalet yerini bulacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ÇOK PİŞMANIM"

Tutuklu sanık F.Ş. ise, savunmasında pişman olduğunu belirterek, "Çok pişmanım. Bir suçum yok. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti, "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bir kişiyi öldürme, kasten öldürme’ suçundan dava açılan sanık hakkında, Kasten yaralamadan ölüme sebebiyet verdiği gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

YAŞININ KÜÇÜK OLMASI VE YATTIĞI SÜRE...

Ancak, ceza öğrencinin olay tarihinde yaşının küçük olması ve hapiste yattığı süreyi göz önüne alarak, tahliyesine karar verdi. Öğrencinin salıverilmesine sevinen F.Ş.’nin yakınları, adliye dışında sevinç göz yaşları döktü.