Gündem Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun

Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun

Paylaş
Öğretmenler Günü'nüz kutlu olsun

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm Türkiye'de okullarda düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla illerden gelen temsilci öğretmenlerle Yüce Önder Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde ilk program Anıtkabir’i ziyaretle başladı. Çubukçu, illerden gelen temsilci öğretmenler ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

>> ÖĞRETMENLERE VAPUR 1 AY ÜCRETSİZ

Çubukçu, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Çubukçu, şunları yazdı: "Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bugüne öğretmenlik gibi onurlu bir mesleği sevgi ve özveriyle sürdüren değerli öğretmenlerimizle birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde huzurunuzdayız.

'AÇTIĞINIZ AYDINLIK YOLDA ÇALIŞMAKTAYIZ'

Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul edişinizin 82. yıl dönümünde, yeni nesilleri emanet ettiğiniz öğretmenlerimizle birlikte bu emanetin bilinci içinde ve açtığınız aydınlık yolda büyük bir kararlılık ve azimle çalışmaktayız. Ülkemizin en büyük zenginliği olan çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi, donanım ve beceriyle zenginleştirerek, yaratıcı, üretken ve bilgiyi hayatın içinde kullanabilecek şekilde yetiştirerek, ülkemizi çağdaş uygarlıklar düzeyine taşıyacağız ve bu ülkenin gençlerine duyduğunuz inancı, güveni ve umudu boşa çıkarmayacağız.

Milletin Başöğretmeni unvanını usta bir asker, büyük bir lider, bir devlet adamı gibi üstün niteliklerinizin her zaman önünde görmüş olmanız, dün olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize ilham ve güç vermektedir. Sizi şükran, minnet, özlem duygularıyla ve rahmetle anıyor, huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz."

Anıtkabir ziyaretinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı önünde de tören düzenlendi. Çubukçu’nun, Başöğretmen Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

AA