Eğitim - Kariyer Öğretmenler minik ayaklar için patik örüyor

Öğretmenler minik ayaklar için patik örüyor

Paylaş
Öğretmenler minik ayaklar için patik örüyor

Van’daki Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, "Minik Ayaklar Üşümesin" projesi kapsamında patik örüyor. Öğretmenlerin hedefi, proje kapsamında bin bebeğe ulaşmak

"Minik Ayaklar Üşümesin" projesinin koordinatörü olan Biyoloji Öğretmeni Semra Şahar, yeğeni için ördüğü patiklerin öğretmenler tarafından beğenilmesi sonucunda projenin ortaya çıktığını belirterek “İlk olarak öğretmenlere örgü örmesini öğreterek başladık. Daha sonra birer anne ve öğretmen olmamız hesabıyla ördüğümüz patikler neden başka bebeklerin ayaklarını da ısıtmasın dedik” diye konuştu.

HEDEF BİN BEBEK

El emeği olan patiklerin başka minik ayakları da ısıtmasının kendilerini heyecanlandırdığını vurgulayan Semra Şahar, "Van merkez, ilçeler, mahalleler ve köylerdeki bebekleri düşünüyoruz. Hedefimiz bin bebeğe ulaşmak" dedi.



Patikleri boş derslerde, teneffüs aralarında veya evde yaptıklarını dile getiren Semra Şahar, “Okul dışında arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde yine örüyoruz. Çok kolay örüldüğü için zamanımızı almıyor” şeklinde konuştu.

KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜRDÜLER

Proje hakkında kısa bir açıklamada bulunan Okul Müdüresi Elif Yörük de, “Okuldaki bazı öğretmenlerimiz ördükleri patikleri, anne adayı olan öğretmenlere hediye etmeyi düşünüyorlardı. Daha sonra bunu bir kampanyaya dönüştürerek daha geniş kitlelere ulaşmak adına ‘Minik Ayaklar Üşümesin’ projemizi başlatmış olduk. Ayrıca sevgi evlerindeki minik bebeklerimize de bu patikleri iletmeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı