Yaşam Öğretmenler okulu eğitim amaçlı çizimler yaparak boyadı

Öğretmenler okulu eğitim amaçlı çizimler yaparak boyadı

Paylaş
Öğretmenler okulu eğitim amaçlı çizimler yaparak boyadı

Muş merkeze bağlı Karaağaçlı beldesinde üçü kadın 4 öğretmen, öğrencilerine okulu sevdirmek için görev yaptıkları okulu boyayarak koridorlarına eğitim amaçlı çizimler yaptı

Muş'ta Karaağaçlı İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmenler Dilan Kurultay, Hatice Yıldız, Fatma Betül Güngör ve Olcay Kalafat 160 öğrencinin eğitim gördüğü okulun 10 dersliğini boyadı.

Okulun koridorlarına eğitim amaçlı çeşitli çizimler yapan öğretmenler, bu sayede öğrencilerin okulu daha fazla sevmesini sağladı. Öğretmenlerden Kurultay, yaptığı açıklamada, okulu güzelleştirmek ve öğrencilerine daha fazla sevdirmek için böyle bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

"İLK GELDİĞİMİZDE BAKIMSIZDI"

Okul idarecilerinin ve Okul Aile Birliğinin de kendilerine destek olduğunu anlatan Kurultay, "Kimimiz iki, kimimiz üç yıldır bu okulda görev yapıyoruz. Okulumuz ilk geldiğimizde biraz bakımsızdı. Duvarlarımız bomboştu. Biz duvarların daha fonksiyonel kullanılması ve öğrencilerimizin daha istekli okula gelmeleri için böyle bir çalışma yaptık. İstediğimiz de oldu.” dedi.



"ÖĞRETMENLİK SADECE DERSE GİRİP ÇIKMAK DEĞİLDİR"

Öğretmen Yıldız ise kendisinin ve hiç bir arkadaşının resim öğretmeni olmamasına rağmen çizimleri ufak tefek hatalarla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çizimlerin tasarımlarını da kendilerinin yaptığını dile getiren Yıldız, "Öğretmenlik demek sadece derse girip çıkmak değildir. Öğrencilerimizi her anlamda, gerek teneffüslerde gerekse okul dışında, eğitim öğretim alanında desteklememiz gerekiyor. Biz de bunu amaçladık." diye konuştu.



"MESAİ SAATLERİNİN DIŞINDA ÇALIŞTIK"

Öğretmen Güngör ise Muş'a iki yıl önce Bursa'dan tayin olduğunu ve görev yaptığı okulu güzelleştirmek istediğini ifade etti.



Okulu boyamanın yanı sıra duvarlarına da eğitim amaçlı çeşitli çizimler yaptıklarını vurgulayan Güngör, şöyle konuştu:

"Bu çizimlerle çocuklara, görsel hafızayla bir şeyler öğretmek istedik. Çizimler ve boyama işlemi için mesai saatlerimizin dışında geç saatlere kadar çalıştık. Bunca zorluğa rağmen öğrencilerimiz için çok güzel çalışmalar yaptık. Umarım bu çalışmalarımız faydalı ve birilerine örnek olur. Öğretmenliğin sadece derse girip çıkmak olduğunu düşünmüyorum. Bölgede zor şartları bahane ederek evde oturmamalıyız. Herkesin çocuklar için bir şeyler yapabileceğine inanıyorum."



AA

Haberin Devamı