Gündem Öğretmenlere 24 Kasım'da duruşma

Öğretmenlere 24 Kasım'da duruşma

Paylaş
Öğretmenlere 24 Kasım'da duruşma

Tekel işçilerine destek eylemine katılan öğretmenler, haklarında açılan davada 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hakim karşısına çıkacak.

İzmir’in Tire ilçesinde, KESK’in aldığı karar doğrultusunda Tekel işçilerine destek olunması amacıyla geçen 25 Şubat’ta, akşam saatlerinde meşaleli yürüyüş yapılmıştı.

Haberin Devamı

Çoğunluğu öğretmen yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemin ardından 78 kişi hakkında savcılık soruşturması açılmış ve idari soruşturma kapsamında bazı öğretmenlere kınama ve maaş kesme cezası uygulanmıştı.

Uygulamayı ‘antidemokratik ve baskıcı’ bulan, aralarında Eğitim- Sen Tire Temsilcisi ve üyelerinin de bulunduğu, çoğunluğunu öğretmenlerin oluşturduğu 100 kişilik grup, bu kez, 22 Mayıs’ta toplanıp İstasyon Caddesi’nde kortej oluşturarak Cumhuriyet Anıtı’na yürümüştü.

Gruptakiler, geniş güvenlik önlemi alan polisin, kaldırımdan yürümeleri yönünde uyarısına rağmen caddeyi kullanarak yürüyüşlerini tamamlamıştı.

Eylemin ardından, gruptakilerden 35’i hakkında, polis 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yapılmış ve soruşturmayı tamamlayan Tire Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan da 35 kişi hakkında dava açmıştı.

Haberin Devamı

Tire Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasının, öğretmenler için en özel gün olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapılmasına karar verildi, davalılara tebliğ edildi.

Hem davanın açılıp hem de 24 Kasım saat 14.00’e gün verilmesi, ilçedeki çeşitli okullarda görev yapan davalı öğretmenleri şoke etti.

Hakim karşısına çıkacak olan Eğitim Sen Temsilcisi, 25 yıllık öğretmen Eyüp Aksoy, “O gün, Türkiye’nin birçok yerinde öğrenciler öğretmenlerine çiçek, hediye verirken, biz Tireli eğitimciler adliye kapısında, hakim karşısında olacağız” dedi.