Ekonomi Öğretmenlere 'ek ders ücreti'nde kötü haber!

Öğretmenlere 'ek ders ücreti'nde kötü haber!

Paylaş
Öğretmenlere 'ek ders ücreti'nde kötü haber!

2013-20145 eğitim öğretim yılında 1. dönem ortak sınavlarda 3 oturumda toplam 15 sat ek ders ücreti ödenmesi gerekirken Milli Eğitim Bakanlığı'nın yazısına göre; sadece 5 saat ek ders ücreti ödenecek

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 13.11.2013 tarih ve 3355336 sayılı yazısına göre Ortaöğretime Geçiş Sistemi Ortak Sınavları kapsamında görevlendirilen personele 2013-20145 eğitim öğretim yılında 1. dönem ortak sınavlarda sadece 5 saat ek ders ücreti ödenecek.

Haberin Devamı

İşte o yazı:

Yani bu durumda sınavda görevli olan öğretmen, derse girdiğinde aldığı ek ders ücretini alacak. Sınavda görevli olan öğretmen, 3 oturum için de 5 saat ek ders ücreti alacak.

'HER OTURUM İÇİN 5 EK DERS ÜCRETİ' DENİYORDU

Diğer taraftan, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 12. maddesinin 5. fıkrasında; "Bakanlığa ve diğer bakanlık ve kurumlara bağlı okullara alınacak öğrenciler ile açık öğretim kapsamında merkezi sistemle yapılan sınavlarda il sınav yürütme kurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bu iş ve işlemlerle ilgili döner sermayeden ücret alanlara bu tür ücret ödemesi yapılmaz." hükmü yer alıyor.

Haberin Devamı