Gündem "Oh be yakalandım"

"Oh be yakalandım"

Paylaş
"Oh be yakalandım"

"Oh be yakalandım"

Gaziosmanpaşa'da kendisine sigara vermeyen dayısı Murat Fırat'ı (47) tabancayla vurarak öldüren, 2 kişiyi de yaralayan Ahmet Fırat (41) Zeytinburnu’da gözaltına alındı. Poliste suçunu itiraf eden Ahmet Fırat, “4 yıldır hergün yakalanma korkusu ile yaşıyordum. Şimdi rahatladım” dedi.

Haberin Devamı

Sarıgöl Mahallesi, Hamam Caddesi üzerinde 22 Eylül 2006'da meydana gelen olayda Murat Fırat uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Olay sırasında Hüseyin Çay (59) ile Güllü Fırat (54) da hafif yaralanmıştı. Polis olaydan sonra yaptığı incelemede Murat Fırat’ın yeğeni Ahmet Fırat'ı şüpheli olarak belirlerdi.

Cinayet Büro Amirliği tarafından yakalanması için takip edilen Murat Fırat'ın önceki gün Zeytinburnu’nda bir arkadaşının yanına geldiği belirlendi. Baskın düzenleyen polis, 4 yıldır kaçan Murat Fırat'ı yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Murat Fırat yapılan sorgusunda dayısını öldürdüğünü itiraf etti.
Murat Fırat ifadesinde “O'nun arkadaşının dükkanından veresiye sigara ve içki alıyordum. Borcum biraz artınca alışveriş yapmama engel oldu. Aramızda tartışma çıktı. Silahımı çıkarıp rastgele ateş ettim. Yaptığıma çok pişmanım. Yıllardır hep yakalanma korkusu ile yaşadım. Bana yaklaşan her polisi beni yakalamaya geldiğini düşünüp korktum. Şimdi yakalanınca rahatladım” dedi. Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edilen Murat Fırat tutuklandı.

Ali AKSOYER/DHA

Haberin Devamı