Gündem OHAL kapsamında 2 yeni KHK yayınlandı: Evlilik programları yasaklandı

OHAL kapsamında 2 yeni KHK yayınlandı: Evlilik programları yasaklandı

Paylaş
OHAL kapsamında 2 yeni KHK yayınlandı: Evlilik programları yasaklandı

OHAL kapsamında 2 yeni KHK daha resmi gazetede yayınlandı. KHK'lar ihraç, göreve iade, kapatılan kurumlarla ilgili. 3 bin 974 kişi kamudan ihraç edildi, 731 kamu personeli göreve iade edildi. Evlilik programları yasaklandı

OHAL kapsamında 2 yeni KHK Resmi Gazete'de yayınlandı. Aralarında asker, akademik personelin de bulunduğu toplam 3 bin 974 kişi kamu görevinden çıkarılırken, 731 kişi görevine iade edildi.

Yeni kararname kapsamında şu kararlar alındı;

Yeni KHK ile muhtar ve korucuların SGK primlerini devletin ödemesine karar verilirken evlilik programları yasaklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu açıldı.

Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan 18 vakıf, 14 dernek ve 13 sağlık kuruluşu kapatıldI, 5 derneğin tekrar açılmasına karar verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 201 personel ihraç edildi. 34 personel ise göreve iade edildi.

Adalet Bakanlığı’na 15 personel iade edildi, 1227 personel ihraç edildi.

Kara Kuvvetleri'nden 434 personelin ihraç edildi.

TBMM'de 3 personel görevlerinden ihraç edildi.

FETÖ okullarından mezun olanların denkliği iptal edildi.

Kararnamede, "10/6/1949 tarihli ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11 inci maddesinin (D) fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "Jandarma Genel Komutanlığının veya" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır" denildi.

59 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi


689 Sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan ve yurt dışında burslu öğrenim gören 59 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi.

KHK’da evlilik programlarıyla ilgili o bölüm:


Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez.

Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz.”

Milli güvenliğe tehdit oluşturan derneklerin kapatılmasına karar verilirken 3939 kişi kamudan ihraç edildi. Öte yandan 34 Diyanet İşleri persoenli göreve iade edildi.



İhraç edilen personellerin tam listesi



KHK ile kapatılan kurum ve kuruluşların tam listesi



Görevine iade edilen personellerin listesi



İşte ihraç edilen en rütbeli isim



Açılmasına izin verilen kurum ve kuruluşlar listesi



İlişiği kesilen yurt dışındaki burslu öğrencilerin listesi


690 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARANAME'NİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

689 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME'NİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ