Gündem OHAL ne zaman kalkacak? Bekir Bozdağ'dan açıklama!

OHAL ne zaman kalkacak? Bekir Bozdağ'dan açıklama!

Paylaş
OHAL ne zaman kalkacak? Bekir Bozdağ'dan açıklama!

24 Haziran seçimlerinden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL'in kalkabileceğini ima etmiş, "Seçim sonrası OHAL'i masaya yatırıp onu kaldırma gibi bir durum söz konusu olabilir. Onun çalışmasını da yapmış olacağız." demişti. 24 Haziran seçimlerinin ardından OHAL'in kalkıp kalkmayacağı da halk tarafından merak edilirken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ OHAL hakkında açıklama yaptı.

20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL'in üzerineden yaklaşık 2 yıl geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından OHAL'in kalkabileceğinin sinyalini vererek, "Seçim sonrası OHAL'i masaya yatırıp onu kaldırma gibi bir durum söz konusu olabilir. Onun çalışmasını da yapmış olacağız." demişti.

Haberin Devamı

OHAL NE ZAMAN KALKACAK?

24 Haziran seçimlerinin sona ermesiyle birlikte gözler OHAL'in kalkıp kalmayacağına çevrildi. Bugün seçim sonrası ilk kez televizyona çıkan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "OHAL'in taahüdünü yeni seçimden önce verdik. Bunun iki yolu var. Birincisi bunun bir süresi dolduğunda ki 19 Temmuz'da doluyor, uzatmazsanız kendiliğinden kalkar. Diğer yol da; ihtiyaç doğarsa, OHAL'in süresi bitmeden uzatmaktır. Bu da tabii usülüne göre yapılır. Ama irade çok açık. O da OHAL'in kaldırılmasıdır. Bunun gereği yapılacaktır. Ama OHAL'in kaldırılması hükümetimizin ve Cumhurbaşkanı'mızın iradesidir. En yakın zamanda bununla ilgili açıklamalar yapılacaktır elbet. Ona göre hareket edilecektir." diye konuştu.

Haberin Devamı