Gündem OHAL ne zaman kalkıyor? Kalkacak?

OHAL ne zaman kalkıyor? Kalkacak?

Paylaş
OHAL ne zaman kalkıyor? Kalkacak?

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bugün CHP, MHP ve İYİ Parti'ye OHAL sonrası kanun teklifiyle ilgili ziyarette bulundu. Teklif 28 maddeden oluşurken görüşmeler sonrası Bülent Turan açıklamalarda bulundu. "OHAL ne zaman kalkıyor?" sorusu ortalıkta dolaşırken Turan'dan net bir tarih geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi yaptığı açıklamalarda OHAL'in kalkacağının sinyalini vermişti. Seçimler sonrası yoğun bir mesai harcandı ve 28 maddelik bir kanun teklifi hazırlandı. Bugün AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, MHP, CHP ve İYİ Parti'ye ziyarette bulunarak OHAL sonrası kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Görüşme sonrası ise Bülent Turan konu hakkında açıklama yaptı.

Haberin Devamı

OHAL NE ZAMAN KALKACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan OHAL ile ilgili yaptığı açıklamada, "18 Temmuz itibariyle OHAL nihayete eriyor. Bir daha Allah millete böyle olaylar göstermesin ki mecbur kalmayalım. Biz OHAL taleplisi değildik. İstiyoruz ki OHAL'deki terörle mücadelemiz aynı kararlılıkla devam etsin. Bu ülke kıymetli bir ülke. Değişik güçlerin ülkemizde hep gözü olacak. İstiyoruz ki mücadelemiz devam etsin. OHAL 18 Temmuz itibariyle Türkiye'nin gündeminden kalkacak. Bir kanun teklifi hazırladık. Bunu CHP, MHP, İYİ Parti'ye götürerek onların da kanaatlerini aldık. Daha Meclis'e götürmeden tüm partilere götürerek iyi niyetimizi ortaya koyduk. Bu akşam Meclis'e vermeyi planlıyoruz. Bu kanunun bir an önce yasalaşmasını istiyoruz. Az sonra Meclis'e takdim edeceğiz yasal süreç başlamış olacak. Teklif 28 maddeden oluşuyor." dedi.

Haberin Devamı