Gündem TBMM Adalet Komisyonu 13 maddeyi kabul etti

TBMM Adalet Komisyonu 13 maddeyi kabul etti

Paylaş
TBMM Adalet Komisyonu 13 maddeyi kabul etti

TBMM Adalet Komisyonu 13,5 saatlik mesaisiyle OHAL sonrası terörle mücadeleye ilişkin düzenlemeler içeren teklifin ilk 13 maddesini kabul etti. Komisyon yarın saat 10.30'da toplanarak, 25 maddelik teklifin görüşmelerine devam edecek

Maddeye göre vali, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde on beş günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek.

Haberin Devamı

1.MADDE KABUL EDİLDİ

TBMM Adalet Komisyonu'nda, OHAL sonrası düzenlemeleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülüyor.

25 maddelik teklifin 1. maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre; vali, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde on beş günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek, belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilecek veya kısıtlayabilecek ve ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilecek.

Haberin Devamı

13 MADDE KABUL EDİLDİ

TBMM Adalet Komisyonu 13,5 saatlik mesaisiyle OHAL sonrası terörle mücadeleye ilişkin düzenlemeler içeren teklifin ilk 13 maddesini kabul etti. Komisyon yarın saat 10.30'da toplanarak, 25 maddelik teklifin görüşmelerine devam edecek.