Yaşam Oje sürerken dikkat edilmesi gerekenler

Oje sürerken dikkat edilmesi gerekenler

Paylaş
Oje sürerken dikkat edilmesi gerekenler

Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato, ojenin tarihçesinden nasıl kullanılması gerektiğine kadar ilginç ve faydalı bilgileri paylaşıyor...

Binlerce yıllık geçmişi olan pek çok kozmetikten farklı olarak oje, tamamen yirminci yüzyılın buluşudur. Eski Mısır'ın üst sınıfları muhtemelen hem saçları hem de tırnakları boyamak için kına kullanırdı. Ancak oje, kınadan çok farklı olarak bileşimi, üretimi ve kullanımı modern kimya teknolojisindeki gelişmeler ile ortaya çıkmıştır. Oje, sıvı halde küçük şişelerde satılır ve bir fırça ile uygulanır. Uygulamadan birkaç dakika sonra madde sertleşmeye başlar. Hem suya hem de sıcağa dayanıklı olan oje, tırnak üzerinde parlak bir kaplama oluşturur. Genel olarak oje kaplaması, tırnaktan çıkmaya başlamadan önce kalıcılığı birkaç gün sürer. Ojeyi tırnaktan çıkarmak için ise ‘’aseton’’ kullanılır.

Haberin Devamı

OJE HAKKINDA DUYMADIĞINIZ BAZI İLGİNÇ BİLGİLER

  • Otomobilin icadı ile modern ojenin ortaya çıkışı aynı sürece denk gelmiştir. Otomobil boyasından esinlenerek, tamamen renksiz olarak ilk kez 1916 yılında piyasaya sürülmüştür.
  • Krem rengi ilk renkli ojeyi satan firma 1932 yılında kurulan Revlon olmuştur.
  • Açılmış oje şişesi sadece iki yıl dayanabilir.
  • Açılmamış şişeler ise süresiz olarak kalabilir.
  • Farkında olmadan oje kapağını açar açmaz bazı bileşenler buharlaşır, bu da sizin lehinize formülü ve kıvamı değiştirir.
  • Ojeleri banyo dolabında saklamak doğru bir fikir değildir. Aynı şekilde buzdolabı gibi yerlerde saklamak da yanlıştır. Nemli ve soğuk ortam, ojenin içeriğini zamanla bozar.
  • Doğru ortam ise doğrudan güneşten uzak tutmak ve kuru, ne