Spor "Okçuluk zengin sporu değildir"

"Okçuluk zengin sporu değildir"

Paylaş
"Okçuluk zengin sporu değildir"

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, okçuluğun zengin sporu olmadığını belirterek, her türlü gelir düzeyine sahip ailelerin çocuklarını rahatlıkla bu spora gönderebileceğini bildirdi.

Federasyon Başkanı Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okçuluğun son 3 yılda çok önemli gelişmeler gösterdiğini belirterek, sporcu sayısının bin 500’lerden 15 binlere çıktığını belirtti.

Haberin Devamı

Okçuluk okullarının hızla Türkiye’nin her yanına yayıldığını ifade eden Topaloğlu, şöyle konuştu:
"Sporcu sayısının artması, milli takımdaki sporcuların kalitesinin de artmasını beraberinde getiriyor. O nedenle okçuluğun gelişmesinden memnunuz. Türkiye’de 30 ilde yapılan bu spor, artık 65 ile kadar çıktı. Hedefimiz 81 ilimizde de okçuluğu yaymak. Ama gördüğümüz önemli şey ailelerin, çocukların, gençlerin okçuluğa çok büyük bir ilgi duydukları. Özellikle yarışmaların ardından, basının ve televizyonların gösterdiği ilgiye paralel olarak, okçuluk sporundaki müracaatlar had safhalara çıkıyor. Aileler, çocuklar, gençler sürekli federasyonumuzu arayarak, okçuluğa nasıl başlayacaklarını, nereye müracaat edecekleri konusunda başvuruyorlar. Açıkçası bu da bizi çok mutlu ediyor."

Haberin Devamı

"Okçuluk sporunda hiçbir şekilde ailelere maddi yük getirecek bir mesele olmaz"

Topaloğlu, federasyon olarak okçuluk sporunu tercih eden gençlere, çocuklara başlangıç malzemelerini ücretsiz verdiklerini ve çalışacak alanları da tahsis ettiklerini söyledi.

Okçuluk malzemesinin milli takım düzeyine çıktıktan sonra pahalandığını, bunu da federasyon olarak sporculara tahsis ettiklerinin altını çizen Topaloğlu, "Okçuluk sporunda hiçbir şekilde ailelere maddi yük getirecek bir mesele olmaz. Bundan hiç endişe etmesinler. Okçuluk, zengin sporu değildir. Her türlü gelir düzeyine sahip aileler çocuklarını rahatlıkla gönderebilirler" diye konuştu.

"2016 Okçuluk Salon Dünya Şampiyonası Türkiye’de"

Topaloğlu, 2016 yılında Okçuluk Salon Dünya Şampiyonası’nın Ankara’da düzenleneceğini belirterek, bununla ilgili Uluslararası Okçuluk Federasyonu ile görüşmeleri tamamladıklarını aktardı.

Şampiyona için 80 ülkeden bin sporcunun Türkiye’ye geleceğinin altını çizen Topaloğlu, "Ülkemizi tanıtmak, bizim en önemli görevimiz olacak. Bu bakımdan sevinçliyiz. Bir dünya şampiyonası düzenlemek kolay bir iş değildir. Ama ülkemiz, özellikle Okçuluk Federasyonu olarak biz, bunları en iyi şekilde organize ettiğimize inanıyoruz. Gelen tüm ülkelerden de bu konuda takdir duygularını alıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

AA