Gündem Okkan suikastı tetikçisine müebbet

Okkan suikastı tetikçisine müebbet

Paylaş
Okkan suikastı tetikçisine müebbet

Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın şehit edildiği suikastın tetikçilerinden Salaboğa'ya müebbet

Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın şehit edildiği suikast içerisinde yer alan terör örgütü Hizbullah üyesi Bedran Salamboğa, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır eski Emniyet Müdürü Okkan ve 5 korumasının, 24 Ocak 2001'de emniyet müdürlüğü binasına 300 metre uzaklıkta çapraz ateşe tutularak şehit edildiği suikastta, tetiği çekenler arasında yer alan, Bedran Salamboğa ve iki sanık hakkında açılan dava 9 yıl sonra tamamlandı. Diyarbakır 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklardan Bedran Salamboğa ve avukatı katıldı.

Haberin Devamı

'İŞKENCE ALTINDA SÖYLEDİM' İDDİASI

Son sözleri sorulan sanık Salamboğa, suçsuz olduğunu belirterek, "İddia edilen suçlarla ilgim ve alakam yoktur. 60 gün gözaltında kaldım ve işkence gördüm. Halen işkencenin sıkıntıları çekmekteyim. Benim maruz kaldığı işkenceleri kim göreydi, tüm suçlamaları kabul ederdi. Orada insan ölümü göze alıyordu. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Yargılamayı bitiren mahkeme 'Örgüt üyeliği ve örgüte yardım ve yataklık' suçlamalarıyla yargılanan sanıklar Mahmut Ettik ve Ömer Akgül hakkındaki davalarını, zaman aşımı nedeniyle düşürdü.

Gaffar Okkan suikastının zanlısı Bedran Salamboğa ise, 'Anayasal düzeni bozmak, bozmaya teşebbüs' suçlarından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Salamboğa, 2'si geçici köy korucu, 5 kişinin öldürülmesi iddialarıyla ilgili olarakta, delil yetersizliğinden beraat etti.

Cem EMİR/DİYARBAKIR, (DHA)

Haberin Devamı