Gündem Okluk Koyu gezisi her şeyi değiştirdi

Okluk Koyu gezisi her şeyi değiştirdi

Paylaş
Okluk Koyu gezisi her şeyi değiştirdi

Darbe girişimi sırasında 6 saat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olan otel sahibi Serkan Yazıcı, o gece yaşananları ilk kez Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay'a anlattı. Erdoğan'ın 1 gün önce Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı Yazlık Köşkü'ne yaptığı ziyaretin olayların kaderini belirlediği ortaya çıktı

Darbecilerin 15 Temmuz'da harekete geçtiği sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesi Marmaris'teki bir otelde tatil yapıyordu.

Haberin Devamı

Erdoğan ve ailesi otelden aydrıldıktan 15 dakika sonra ise darbeci suikast timi kaldıkları villaya baskın düzenlemişti. Çıkan çatışmada Erdoğan'ın koruma ekibindeki 2 polis şehit olmuştu.

GEZİ SIRASINDA KOYDAKİ SİVİL TEKNELER KOYDAN ÇIKARILMIŞTI

Otel sahibi Serkan Yazıcı'nın aktardığı bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Serkan Yazıcı, 14 Temmuz’da Okluk Koyu’nda Özal döneminde yaptırılan Cumhurbaşkanlığı Yazlık Köşkü’ne gitti.

Bir süre önce de "Okluk’taki tekneler neden belirtilmeden koydan çıkarıldı" haberleri basında yer aldı.

O gece suikast timinin, Cumhurbaşkanı ve ailesinin Okluk’ta olma ihtimali üzerine önce oraya gittiği sanılıyor.

'İFADELER DOĞRULUYOR'

Nitekim suikast timinden yakalanan askerlerden bazılarının "Önce Okluk’a gittik" diye ifade vermesi bu ihtimali fazlasıyla doğruluyor.

Haberin Devamı

Suikast timi, Cumhurbaşkanı ayrıldıktan 20 dakika sonra otele geldi.

Suikast timinin Okluk’a gitmesi Cumhurbaşkanı’na o gece zaman kazandırdı.

Bir başka deyişle; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Serkan Yazıcı 1 gün önce Okluk’a gitmeseydi o tim doğrudan otele gelecek ve o çatışma Erdoğan ve ailesi evdeyken çıkacaktı.

Timin Okluk’a gidip otele 20 dakika geç gelmesi her şeyin akışını değiştirdi.

ÖZAL DÖNEMİNDEN BERİ KULLANILMIYOR

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal''ın isteğiyle 1989'da Okluk Koyu'nda inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Yazlık Köşkü birçok yabancı devlet adamını da ağırlamıştı.

Özal'ın 1993'te hayatını kaybetmesinin ardından cumhurbaşkanları Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül Yazlık Konut'u hiç kullanmamıştı.

230 metrekarelik Köşk yıllardır 17 er ve üç de rütbeli askerin oluşturduğu Okluk Muhafız Takım Komutanlığı tarafından 24 saat koruma altında tutuluyordu.