Gündem Okşayan amire taciz sürgünü

Okşayan amire taciz sürgünü

Paylaş
Okşayan amire taciz sürgünü

Antalya Emniyet'inde görevli 3 kadın memurun taciz şikayeti sonucunda Şube Müdürü'nün görev yeri değiştirildi

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3 kadın polis memuru, kendilerini taciz ettiği gerekçesiyle, 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesindeki Şube Müdürü S.T.'den şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma açılırken, S.T.'nin görev yeri değiştirildi.

Haberin Devamı

Olay iddia göre, Antalya Emniyeti Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tesbit Şube Müdürlüğü'nde meydana geldi. Geçen yıl 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürlüğü rütbesine terfi eden S.T., şube müdür yardımcılığından, şube müdürlüğüne getirildi. Kadın polis memurları D.Ş., B.A. ve E.A., şube müdürleri S.T.'nin kendilerini taciz ettiği gerekçesiyle hazırladıkları şikayet dilekçelerini, Antalya Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğü'ne verdi.

ELLE TACİZ İDDİASI DA VAR

Evli olan B.A. ve bekar olan D.Ş. dilekçelerinde, “Müdürümüz bize elle ve sözle tacizde bulunuyordu. Saçlarımızı okşayıp yanağımızdan makas aldı. Yemeğe çıkmayı, dışarı çıkmayı teklif etti. Tüm uyarı ve ikazlarımıza rağmen bu tacizlerini diğer meslektaşlarımızın da yanında yapmayı sürdürdü” dedi. E.A. ise diğer arkadaşlarına elle tacizde bulunduğunu gördüğünü, ancak kendisine elle değil, sadece sözle tacizde bulunduğunu, yemeğe çıkmayı teklif ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Şikayet dilekçeleri üzerine Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, hemen olayla ilgili soruşturma açılmasını ve müfettiş görevlendirilmesi için Ankara'ya da bilgi verilmesini istedi. Soruşturma üzerine S.T. şube müdürlüğü görevinden alınarak, Çallı'da bulunan Bilgi İşlem Şubesi'nde görevlendirildi. Ankara'dan görevlendirilen ve kente gelen 2 polis başmüfettişi, şikayetçi olan polis memurları D.Ş., B.A. ve E.A.'nın ifadelerini aldı, daha sonra 10 polisi dinledi.

Müfettişler S.T.'nin de ifadesine başvurdu. Soruşturma sonucuna göre önümüzdeki günlerde adli işlem yapılacağı kaydedildi.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)