Siyaset Oktay Vural'dan bilgisayar tepkisi
Paylaş
Oktay Vural'dan bilgisayar tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kendilerine haber verilmeden TBMM'de bilgisayarlara el konulduğunu belirterek, "Bütün bilgilerin hepsi TBMM'de yedeklenmiştir, bu ciddi bir veri ihlalidir" dedi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kendilerine haber verilmeden TBMM’de bilgisayarlara el konulduğunu belirterek, "Bütün bilgilerin hepsi TBMM’de yedeklenmiştir, bu ciddi bir veri ihlalidir. TBMM Başkanı’nı göreve çağırıyorum. Hangi akla bizim bilgisayarlarımıza el konulmuştur. Harddiskler yedeklenmiştir" dedi.

Haberin Devamı

-"HERKES YARGIDAN ELİNİ ÇEKMELİDİR"-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de kaydını yaptırdıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yürütmenin hem yasamayı hem yargıyı kontrol altına aldığını iddia eden Vural, "Herkes elini yargıdan çekmelidir. Yargı siyasallaşmamalıdır" dedi. Vural, şöyle dedi:

"Yargı siyasallaşma trendi giderek yükselmiş bir yargı ile karşı karşıyayız. Bugün geldiğimiz süreç yürütmenin yargıya müdahalesinin hukuka aykırı bir şekilde müdahalesinin tipik bir sonucudur. Düğmeyi yanlış iliklerseniz böyle olur. Bu tabloyu ben Cumhurbaşkanı’na, AKP’ye ve CHP’ye ithaf ediyorum. O gün orada yasalara aykırı bir şekilde milletvekili adayı olamayacaklarla ilgili YSK’nın kararı verildiği zaman ayağa kalkıp oradaki iradeyi sokağa teslim etmek için yürütmenin ve siyasetçilerin yargı üzerinde koyduğu baskının getirdiği bu sonuç milletvekili sıfatı olmayan bir kimsenin milletvekili seçilmesine sonra da iptal edilmesine kadar götürmüştür. Yargıyı siyasallaştıran bir araç olarak kullanırsanız, bugün tıkanırsınız."

Haberin Devamı

-"ANAYASAYA GÖRE MİLLETVEKİLİ BİLE OLAMAYACAK KİMSE SEÇİME SOKULDU"-

Anayasaya göre milletvekili olamayacak kişinin seçime sokulduğunu savunan Vural, "Meclis’te öyle bir garabetle suçu olan bir kimse Anayasa’ya göre milletvekili bile olamayacak kimse seçime sokulmuş, milletvekili yapılmış, ama henüz suçu oluşmamış insanların da milletvekili görevi yapması da engellenmektedir" dedi.

-ÖCALAN’A AF İMASI-

Bir basın mensubunun, "Herkes Meclis’i adresi gösteriyor" sözüne ise Vural, şöyle dedi:

"Ne yapacaklar, Meclis yapacakmış. Bülent Arınç, Meclis’te çözeriz, diyor. Bu konuda hüküm giymiş insanların da milletvekili olmasının önünü mü açacaksınız, yani İmralı’nın önünü mü açacaksınız. Hüküm giymiş, önünü mü açacaksınız, amacınız bu mu?"

"Hatip Dicle’nin üzerinden Öcalan’ın önünün açılacağını mı düşünüyorsunuz" sorusuna da Vural, şöyle dedi:

"Öyle diyor. 1 yıl 8 ay bölücülükten dolayı hüküm giymiş insanlar bir diğeri de terör örgütü yönetmekten hüküm giymişler. Hukuka göre milletvekili adayı olamayacakların önünü açmak istiyorsanız, kime nereye kadar önünü açacaksınız. Bu sorunun cevaplandırılması gerekir. Bugün geldiğimiz bu noktada hüküm giymiş insanların terörü araç olarak kullanmış olan insanların milletvekili sıfatını taşımasını istemek hukuk garabetidir."

Haberin Devamı

-"TBMM’DE BİLGİSAYARLARIMIZA EL KONULDU"-

TBMM’de herhangi bir bilgi ve mutabakat olmadan bilgisayarlara el konulduğunu ifade eden Vural, şöyle dedi:

"Milletvekillerinin veri güvenliği çok önemli. TBMM maalesef herhangi bir bilgi ve mutabakat almadan grubumuzda ve milletvekillerimizde olan bilgisayarları domain sistemine geçeceğiz, diye hepsini almış bütün kişisel ve siyasal verilerimiz şu anda TBMM’dedir. Soruyorum veri güvenliği nasıl sağlanacak, benim orada kişisel bilgilerim var, şifrelerim var. Bütün bilgilerin hepsi TBMM’de yedeklenmiştir, bu ciddi bir veri ihlalidir. Dokunulmazlık ihlalidir. TBMM Başkanı’nı göreve çağırıyorum, hangi akla bizim bilgisayarlarımıza el konulmuştur. Harddiskler yedeklenmiştir. Bu yedeklenme ile birlikte nelerin paylaşıldığı ve nelerin eklenebileceği hususunu dikkatinize sunuyorum."

Haberin Devamı

-YAZILI HİÇBİR MUTABAKATIMIZ YOK"-

"Sizin haberiniz olmadan mı yapıldı" sorusuna da Vural, "Bu konuda yazılı hiçbir mutabakatımız yok. Ben önceden tedbiri almıştım, benim bilgisayarıma girmediler. Bizim gruptaki bilgisayarlar alınmıştır" dedi.

"Ortak bir havuz mu oluşturuldu" sorusuna da Vural, "Evet ortak bir havuz. Benim bilgilerim özel bilgilerdir, siyasal bilgilerdir. Merkezi yönetim tarafından el konulması takip edilmesine imkan verilmesini de ciddi bir tehlike olarak görüyorum" dedi.