Yaşar Özay Okul seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?
HABERİ PAYLAŞ

Okul seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Haberin Devamı

Uzmanlar çocuklarının geleceği için hangi okulu seçmeleri gerektiği konusunda kararsızlık yaşayan veliler için okul seçiminde dikkat edilecek kriterleri 10 başlıkta özetledi.

Özel okullarda 2017-2018 eğitim öğretim yılı için erken kayıt dönemi başladı. Yabancı dil, burs ve sosyal imkanlar derken veliler, çocuklarının geleceği için hangi okulu seçmeleri gerektiği konusunda kararsızlık yaşıyorlar. Uzmanlar velilere ışık tutmak amacıyla okul seçiminde dikkat edilecek kriterleri 10 maddede özetledi.

1 - Duyduklarınız, araştırmalarınız ve referanslar sonucunda bir okul listesi hazırlayın.

2 - Okul için belirlediğiniz öncelikleri ve çocuğunuzun karakter ve kişisel eğilimlerini göz önünde bulundurarak listenizi kısaltın.

3 - Seçtiğiniz okulları çocuğunuzla birlikte öğrencilerin okulda olduğu saatlerde gezmeye çalışın.

4 - Sınıfları, okuldaki öğrenme ortamlarını, atölyeleri gezin. Kullanılan eğitim teknolojileri, donanım ve yazılımlar hakkında bilgi alın.

5 - Ziyarete gittiğiniz okullar hakkındaki görüşmeyi mutlaka okul yöneticisi ile yapın.

6 - Erken kayıt döneminden faydalanın. Hem ilk kez kayıt yaptırırken hem de kayıt yenileme döneminde erken kayıt avantajlarından yararlanabileceğiniz bir planlamaları olup olmadığını sorun.

7 - Başarıya özel burs desteğini sorun. Akademik başarının yanı sıra sanat, spor ve sosyal alanlarda da başarıları bulunan öğrencilerin de burs almaya hak kazanabileceğini unutmayın.

8 - Çocuğunuzun anaokulundan yüksek öğrenime kadar aynı kurumda devam etmesini istiyorsanız her sınıf hakkında bilgi alın.

9 - Seçmek istediğiniz okulun yetiştirmeyi hedeflediği öğrenci profili hakkında bilgi alın.

10 - Karar sürecinde çocuğunuzun görüşünü mutlaka alın, onun fikrini en önemli kriterdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder