Gündem Okul servisiyle göçmen kaçakçılığına 'çocuk' kamuflajı!

Okul servisiyle göçmen kaçakçılığına 'çocuk' kamuflajı!

Paylaş
Okul servisiyle göçmen kaçakçılığına 'çocuk' kamuflajı!

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, okul servislerini kullanarak göçmen kaçakçılığı yapan 5 kişi gözaltına alındı. Servislerden ormanlık alana bırakılan 25’i çocuk toplam 75 kaçak ise yakalandı. Kaçakçıların, dikkat çekmemek için çocukları servislerin cam kenarlarına oturttuğu ortaya çıktı

Muğla Seydikemer'de Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Seydikemer-Kaş Yolu üzerindeki kontrol noktasından dün saat 22.00’de geçen İstanbul plakalı iki okul servisinden şüphelendi. Servislerin peşine düşen jandarma, daha önce de kaçakların yakalandığı Karadere Mahallesi Gavuroğlu Mevkii’ne geldi.



Jandarma boş şekilde ormanlık alandan çıkan 34 FN 7185 ve 34 BA 9990 plakalı servisler ile servislere öncülük eden 34 BJB 35 plakalı otomobili durdurdu.


48'İ IRAK, 27'Sİ SURİYELİ


Servis ve otomobil sürücüleriyle birlikte 5 şüpheliyi gözaltına alan jandarma, ormanlık alanda bırakıldığı öğrenilen kaçakların peşine düştü. Yapılan aramada 48’i Irak, 27’si Suriye uyruklu toplam 75 kaçak yakalandı.



Kaçaklar, Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı bahçesine getirildi. 5 şüphelinin sorgularının ardından Fethiye Adliyesi’ne, kaçakların ise Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edileceği kaydedildi.


'ÇOCUKLARI KULLANDILAR’


Kaçakların İstanbul’dan 3-5 bin dolar arası ücret ödeyerek okul servislerine bildirildiği tespit edildi. Jandarma ekipleri, çocukların kaçakları kamufle etmek için yol boyunca cam kenarında seyahat ettiğini belirledi. Açıkta bekleyen tekneye bindirilecek kaçakların Yunanistan’ın Rodos Adası’na, oradan da başka bir tekneyle İtalya’ya götürüleceği kaydedildi.

Ergün TOS / SEYDİKEMER (Muğla), (DHA)