Ekonomi 'Okul sütü'nün kutusu belli oldu

'Okul sütü'nün kutusu belli oldu

Paylaş
'Okul sütü'nün kutusu belli oldu

Kutunun bir yüzünde sütü içimini teşvik edici sloganlar, diğer yüzünde Antalya ve İzmir'in EXPO logoları yer alacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği okul sütü projesinin yeni öğretim yılındaki kutusu belli oldu.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-2013 "Okul Sütü Programı" çerçevesinde dağıtılacak süt kutusunun bir yüzünde "Biz geleceğiz, gelecek bizim" ve "Sağlıklı büyüme ve gelişme için süt içelim" sloganları, diğer yüzünde ise EXPO 2016 Antalya ile İzmir’in aday olduğu EXPO 2020’nin logoları yer alacak.

Kutunun yan yüzünde sütün enerji ve besin öğeleriyle Sağlık, Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıklarıyla Ulusal Süt Konseyi’nin logosuna yer verilecek.

Ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ALO Gıda Hattı 174 ile Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) ALO 184’ün amblemleri bulunacak süt kutusunun diğer yan yüzde ise sütün tüketimiyle ilgili bilgilendirici şu uyarılar olacak:

Haberin Devamı

"-Süte alerjisi olanlar öğretmenine haber vermelidir.
-Kutuyu açtıktan sonra 30 dakika içinde süt tüketilmelidir.
-Bombeli ve tahrip olmuş kutulardaki süt içilmemelidir.
-Kutular serin ve kuru yerde muhafaza edilmelidir.
-Son tüketim tarihi ve parti ve parti no ambalaj üzerindedir ve bu tarihten önce tüketilmelidir."

Açıklamada, okul sütü projesinin, ikinci yarıyılın başladığı 11 Şubat 2013 tarihinden itibaren dönem sonuna kadar uygulanacağı, program kapsamında özel okullar dahil 30 bin 752 okulda 6 milyon 171 bin 692 anasınıfı ve ilkokul öğrencisinin tamamına pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 200 mililitre UHT süt dağıtılacağı anımsatıldı.