Türkiye (Son Dakika) Okul yakanlara müebbet hapis

Okul yakanlara müebbet hapis

Paylaş
Okul yakanlara müebbet hapis

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 4 ilköğretim okulunun yakılması olayına katıldıkları suçlamasıyla tutuklu bulunan 7 kişi hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı

Van 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede 7 sanık için ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu ve 45’er yıl hapis istendi. Yüksekova’da 5 ay önce ayrı ayrı günlerde Atatürk, İMKB, 5 Mayıs ve Hamit Kesici İlköğretim okullarının yakıldığı eylemlere katıldıkları gerekçesiyle yakalanan 7 kişi tutuklanırken, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

SUÇLARI: DEVLET VE ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZDULAR

5 ay süren soruşturma sonrası hazırlanan 130 sayfalık iddianame de Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. İddianamede terör örgütü PKK’nın kuruluşu, faaliyetleri ve amaçlarıyla ilgili bilgilere yer verilirken, Yüksekova’daki 4 ilköğeretim okulunun yakılması olayına karışan ve ses bombası attığı gerekçesiyle tutuklu bulunan 7 kişi için, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde görevi yaptırmamak için direnmek, terör örgütünün propagandasını yapmak, patlayıcı madde bulundurmak ve genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak’ suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu ve 45’er yıl hapis istendi.

Haberin Devamı