Gündem Okulda kurusıkılı dehşet!

Okulda kurusıkılı dehşet!

Paylaş
Okulda kurusıkılı dehşet!

Okulda kurusıkılı dehşet!

Şanlıurfa'da, hizmetli olarak çalıştığı Turan İlköğretim Okulu'nda görevine son verilen ve birkaç gün önce bir grup öğrenci tarafından dövüldüğünü ileri süren Bekir Çatak, yanına aldığı kuru sıkı tabanca ve 3 arkadaşıyla birlikte okulu basıp, bir öğrenciyi yaraladı.

Haberin Devamı

Küçük öğrencilerin korku dolu bakışları arasında etrafa rast gele ateş açan Çatak ve arkadaşları polis tarafından gözaltına yaşanırken, olayı duyarak paniğe kapılan veliler ise okula koşarak çocuklarını alarak evlerinin yolunu tutu.

Olay, sabah saatlerinde Kurtuluş Mahallesin 1045. Sokakta bulunan Turan İlköğretim Okulunda meydana geldi. İddiaya göre, 20 yaşındaki Bekir Çatak, 3 aylığına geçici olarak Turan İlköğretim Okulunda müstahdem olarak çalıştı. Çatak, iş akdinin sona ermesine 4 gün kala okuldaki öğrencilerle henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışarak kavga etti. Öğrencilerle tartışan ve başından darp edilen müstahdem Bekir Çatak, bu durumu gururuna yediremeyerek, bu sabah yanına 3 arkadaşını alarak Turan İlköğretim Okuluna geldi.

Haberin Devamı

Yanında taşıdığı kurusıkı tabancayla okulun bahçesine gelen Çatak, teneffüs saatinde bahçede bulunan öğrencilere aldırış etmeden, etrafa ateş ederek korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. Okul bahçesindeki silah seslerinden korkan öğretmen ve öğrenciler kendilerini korumak için sınıflara koşarken, elindeki silahla etrafa tehdit savuran Çatak ise daha önce tartıştığı 14 yaşındaki 8'ci sınıf öğrencisi Halil Felhan'ın sınıfına girerek taşıdığı tabancanın kabzası ile öğrenciyi başına vurarak yaraladı.

Bu sırada korkuya kapılan bazı öğrenciler gözyaşı dökerken, olayın ihbar edilmesiyle polisler okula gelirken, Bekir Çatak ile arkadaşları ise kaçtı.

Baskın sırasında başından yaralanan 8'ci sınıf öğrencisi Halil Felhan, polis aracıyla götürüldüğü Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavi edilirken, olayı duyan öğrenci velileri de okula akın etti. Öğrenci velileri, "Bu silah okula nasıl sokuluyor" diyerek duruma tepki gösterirken, çocuklarından haber alamayan bazı kadınlar ise gözyaşı döktü. Sık sık okulda kavga ve olayların eksik olmadığından yakınan veliler, "Artık bu okula çocuğumuzu göndermekten korkuyoruz. Okul yönetimi bir türlü bu olayların önünü kesemedi.Silahın ateşlendiğini gören çocuklarımız korkudan dilleri tutuldu. Bunun sorumlusu kimse cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yaşananların ardından birçok veli, çocuklarını yanlarına alarak evlerine dönerken, olayın ardından yapılan incelemede polis, Bekir Çatak ve arkadaşı İ.B.'yi gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA