Yaşam Okulda öğretmenlere dayak

Okulda öğretmenlere dayak

Paylaş
Okulda öğretmenlere dayak

Okay Yaşar Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ömer Öncel ve öğretmen Muhammed Yılmaz, kavga eden öğrencilerden birinin yakınlarının saldırısına uğradı

Biri boksör olan saldırganların dövdüğü Ömer Öncel’e, 15 günlük ’iş göremez’ raporu verildi. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Okay Yaşar Anadolu Lisesi öğrencisi 2 kız, daha önce bu okulun öğrencisi olan ancak tasdikname alınca Açıköğretim Lisesi’ne kayıt yaptıran Ayşe Ö. ile bilinmeyen nedenle okul bahçesinde kavga etti.

Haberin Devamı

Buna müdahale eden Müdür Yardımcısı Ömer Öncel, okullarının öğrencisi olmadığı gerekçesiyle Ayşe Ö.’yü okul bahçesinden çıkardı. Eve giden Ayşe Ö., yakınlarına Müdür Yardımcısı Ömer Öncel’in kendisini dövdüğünü söyleyince, ağabeyleri Koray, Resul ve Fatih Ö. hemen okula geldi. Müdür Yardımcısı Ömer Öncel’e önce tartışan Koray, Resul ve Fatih Ö., ardından saldırıya geçti.

Biri boksör olan saldırganlar Ömer Öncel’i kıyasıya dövdü, araya girmek isteyen öğretmen Muhammet Yılmaz’ı da yumrukladı. İhbar üzerine okula gelen polis, 3 saldırganı gözaltına aldı ve soruşturma aşlatıldı.

Dövülen öğretmenler hastaneye götürüldü. Müdür Yardımcısı Ömer Öncel’e 15 günlük ’iş göremez’ raporu verilirken, olayı duyan öğretmenler Mardin Devlet Hastanesi’ne giderek meslektaşlarını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, "Yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu olay okullardaki güvenlik zafiyetinin bir göstergesidir. Şiddet olaylarında öğretmenlerimiz ne yazık ki; üvey evlat muamelesi görüyor" dedi.

DHA