Derya Özel Okullar açılmadan önce...
HABERİ PAYLAŞ

Okullar açılmadan önce...

Haberin Devamı

19 Eylül’de öğrenciler yeni öğretim yılının ilk gününde okulda buluşacak. Okula yeni başlayacaklar için adaptasyon sürecinden önce ailelere önemli görevler düşüyor. Ailelerin kesinlikle olumsuz konuşmalar yapmamaları gerektiğini vurgulayan ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Neslihan Erdoğdu, şöyle diyor: “Okulu ceza olarak algılatacak söylemlerde bulunmamalı. Aileler çocuklarına duygularını anladıklarını, bu süreçten keyif alınması gerektiği ile ilgili mesajlar vermelidir.” Erdoğdu, “Bazı aileler yazlıklardan pazar günü dönüp, ertesi gün çocuklarını okula yolladığında, öğrencinin zihinsel uyum sağlaması zorlaşıyor.

Ayrıca okul başlangıcı ile ilgili keyifli alışverişler, oda düzenlemeleri de bu sorunun aşılmasında rol oynuyor” diyor. Neslihan Erdoğdu, öğretmenlerin de öğrencilere “Aslında haklısın, tatilde olmak çok keyifli.

Bununla beraber sürekli tatilde olsak belki de bu kadar keyif alamayız, madem sistem bu, biz de bu sistemden daha fazla mutlu olabileceğimiz bir yol bulalım ister misin” sorusunu yöneltmesinin faydalı olacağını not düşüyor.

Öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıyla ilgili ise “Öğretmenler mesleklerini severek yapıyorlarsa ya da sevecek taraflar buluyorlarsa okullarına ve öğrencilerine kavuşmak için koşa koşa okullarına döneceklerdir” diyor.

“Bu yıl neyi farklı yapmalıyım, işimi nasıl geliştirebilirim” şeklinde sorular sorulmasının ilham vereceğini anlatıyor.

Etkinlik kuşu

Çocuklar da kendileriyle baş başa kalabilecekleri huzur dolu mekanları severler.

Rüzgarın sesini dinleyerek renklerin onlarca farklı tonunda kaybolacakları, yaprakları ve çiçekleri gözlemleyecek atölyede çocuklar çok eğlenecek. Bakalım kuşlar çocukların kulaklarına neler fısıldayacak ve toprağı kazan o minik eller neler çizecek?

http://sehrincocukhali.com/ mekanlar/kurslar-atolyeler/journey Adres: Tomtom, Boğazkesen Cd. No:69, 34433 Beyoğlu- İstanbul Tel: 0532 641 23 40;

Sıradaki haber yükleniyor...
holder