Gündem Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili uzatıldı mı?

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili uzatıldı mı?

Paylaş
Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili uzatıldı mı?

Okulların açılması için geri sayım başladı. Öğrenciler ve veliler kırtasiye alışverişinde... İlkokul, 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencilerinin bir hafta önce okula başlaması kafalarda soru işareti bıraktı. Bu nedenle öğrenciler, "Okullar ne zaman açılacak?" sorusunu soruyor.

Öğrenci ve velileri okul heyecanı sardı. İlkokul, 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencileri 10 Eylül Pazartesi günü okula başlayacaklar. Peki, diğer öğrenciler ne zaman okula başlayacak?

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Üç aylık tatilin ardından ders başı yapacak olan öğrenciler, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk dersine 17 Eylül Pazartesi günü girecek. Yaklaşık 4 aylık bir sürecin ardından 18 Ocak tarihinde sömestr tatiline girecek olan öğrenciler ve eğitimciler, ikinci döneminin ilk dersine ise 4 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

2018-2019 eğitim öğretim dönemi ise 14 Haziran 2019 tarihinde karnelerin dağıtılmasıyla son bulacak.

İlk kez ders başı yapacak olan okul öncesi öğrencileri, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'nci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrenciler, uyum eğitimi dolayısıyla 10-14 Eylül tarih aralığında ders başında olacak.

Haberin Devamı