Gündem Okullar ne zaman açılıyor? Kaç gün kaldı?

Okullar ne zaman açılıyor? Kaç gün kaldı?

Paylaş
Okullar ne zaman açılıyor? Kaç gün kaldı?

LGS nakil işlemlerinin başlaması, ağustos ayının ortasına gelmemiz, yaz mevsimini yavaş yavaş geride bırakmamız, okulların ne zaman açılacağı sorusu da beraberinde getiriyor. Kimi öğrenci sömestr tatilinin bitmesini hiç istemezken bazı öğrenci adayları da okulların açılmasını dört gözle bekleyip o heyecanı tatmak istiyor. Peki, Okulların açılmasına kaç gün kaldı?

Okulların açılmasına kaç gün kaldı? Eylül ayına kısa bir süre kala bu soru gündeme oturmuş durumda... Öğrenci adayları ve Lise adayları bir hafta önceden yeni eğitim - öğretim yılına başlarken diğer öğrenciler kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için "Okullar ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt arıyor.

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

8 Haziran 2018 Cuma günü kapanan okullar, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü açılacak. Bugün itibarıyla okulların açılmasına 34 (otuz dört) gün kaldı. Bir sonraki eğtim öğretim yılının sona erme tarihi ise 14 Haziran 2019 Cuma günü olarak belirlendi. Fakat, Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıf öğrencileri, 9´uncu sınıf öğrencileri 10 Eylül'de eğitime başlayacak. 2018 - 2019 eğitim - öğretim yılının sömestr tatili ise 18 Ocak 2019'da başlayacak.

ÇOCUĞU İLK KEZ OKULA BAŞLAYACAK AİLELER DİKKAT!

Yeni eğitim öğretim yılı 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Bu sene çocuğu ilkokul birinci sınıfa başlayacak anne babalar farklı bir heyecan yaşıyor. Çocuğunun okula alışma sürecinin nasıl olacağını merak ederken, onları eğitim öğretim hayatına hazırlamaya çalışıyorlar. Uzmanlar ise, tatilde çocukları okuryazar yapabilmek ve birinci sınıfa hazırlamak için ailelere bazı önerilerde bulunuyor. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Koordinatörü Ferhan Uz Güçlü’ye göre ilk adım, çocuklarla birlikte kendi adını yazıp harflerle tanışmalarını sağlamak. Güçlü’nün diğer önerileri şöyle:

Haberin Devamı

Bir yetişkin gibi okumaları ve yazmaları beklenmese de çocukların okul öncesi okuryazarlık pratiği yapması gerekiyor. Ailelerin, çocuklarıyla birlikte hareket edebilecekleri en ideal zamansa, okula başlamadan önceki yaz tatili. Çocukların erken okuryazarlığı öğrenmesindeki amaç, harfleri gördüğü zaman tanıması ve o sesi çıkarabilmesi. Bu dönemde okuma yazmanın, soldan sağa doğru olduğunun da öğretilmesi gerekiyor. Okula ilk kez başlayacak çocukların yaz tatilini verimli değerlendirmeleri adına anne ve babalara büyük sorumluluk düşüyor. Erken okuryazarlık; çocuğa sadece harf becerisi değil, konuşma, kendini ifade etme, öğrenme ve iletişim kurma kolaylığı sağlıyor. Veliler bu süreçte çocuklarının kendileriyle, arkadaşlarıyla, yeni tanıştığı insanlarla daha kolay ve özgüvenli bir şekilde iletişim kurduğunu gözlemleyecektir.

İlkokula başlayan öğrencilerimizde de gözlemlediğimiz gibi harfleri öğrenmeye başladıklarında en çok kendi isimlerini, sonrasında anne ve babalarının isimlerini yazmak onları çok mutlu ediyor. Bebek yaşlardan beri duymaya alıştıkları ismi yazmayı öğrenmek onlar için kalıcı olacağından çalışmalara bu adımdan başlanabilir. Okumayı sökene kadar ona ilk defa duyacağı kelimeler içeren yazılar okunması hem anlamını merak etmesine hem de içinde bir an önce yazma isteği uyanmasına yardımcı olacak. Anlayacağı ve takip edebileceği şekilde yazılar yazmak, harf kavramını anlamasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Tabi, bu eğitimde sadece harflere değil sayılara da aşina olması doğrultusunda pratikler yapılmalı. Örneğin bir market oyunu oynayarak, çocuğa evdeki buzdolabında kaç yumurta olduğu sayarak gösterilip ondan da tek tek sayması istenebilir. Bir alışveriş listesi oluşturularak birlikte yazılabilir. Böylece onun, sayıları öğrenirken eğlenmesi ve bir mesleği de tanıması sağlanabilir.