Gündem Okullar nerelerde tatil edildi?

Okullar nerelerde tatil edildi?

Paylaş
Okullar nerelerde tatil edildi?

Yoğun kar yağışı nedeniyle başkent Ankara dahil bazı bölgelerde okullar tatil

Ankara Valiliği, 9 Mart Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullar ile anaokulları ve kreşlerin tatil edilmesini kararlaştırdı.

Valilikten yapılan açıklamada, kentin sabah saatlerinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girdiği belirtilerek, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarına göre Çarşamba günü kuvvetli rüzgar ile kar yağışının devam edeceğine dikkat çekildi.

Olumsuz hava koşullarının ani sıcaklık düşmesi sonucu buzlanma ve don olaylarına neden olacağı vurgulanan açıklamada, tüm vatandaşların tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla hava koşullarının eğitim-öğretim kurumlarındaki öğrencilerin sağlığını olumsuz etkilememesi için 9 Mart Çarşamba günü resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin 1 gün süre ile tatil edildiği bildirildi.

Ayrıca açıklamada, "Akşam saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ile birlikte etkili kar yağışının başlayacağı ve ayrıca ani sıcaklık düşüşleriyle buzlanma ve don olayının beklendiği" ifade edilerek, başta öğrenci velileri olmak üzere eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinin, öğrencilerin sağlık ve ulaşım güvenliği ile eğitimlerinin sürekliliğinin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınması istenildi.

Valilik, kar yağışının meydana getirebileceği olumsuz şartlara karşı tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üstün görev ve sorumluluk anlayışı içerisinde hizmetlerini aralıksız sürdürdüğünü de belirtti.

KASTAMONU, SAMSUN, VAN...

Kastamonu'da 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilerken, sahil kesimindeki İnebolu, Bozkurt, Küre’de bugün; Çatalzeytin İlçesi’nde ise bugün ve yarın okullar tatil edildi.

Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden Van’ın Başkale İlçesi’nde 1, Van’ın Çatak, Hakkari merkez ve ilçelerinde ise okullar 2 gün tatil edildi.

Haberin Devamı

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde de derslere 2 gün ara verildi.

Afyonkarahisar'da dünden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile İhsaniye İlçesi'nde okullar yarın bir gün süreyle tatil edildi.

Isparta’da bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı, aralıklara devam ederken, Isparta Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla il genelindeki okulları yarın 1 gün süreyle tatil etti.

Denizli'de bugün sabah saatlerinde başlayıp gün boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle, Bekilli, Kale ve Çivril ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar yarın (çarşamba) 1 gün süreyle tatil edildi. Babadağ’a bağlı Mollaahmetler Köyü’ndeki ilköğretim okulu da 1 gün tatil edildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çankırı'da eğitime bir gün ara verildi. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Başkent'te sabah saatlerinden itibaren etkili olan soğuk ve kar yağışlı havanın, gün boyu ve yarın da devam edeceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Çorlu ve Çerkezköy’de hava muhalefeti nedeniyle eğitime bir gün ara verileceği bildirildi.

Burdur il merkezi ile 5 ilçedeki okullar, olumsuz hava koşulları nedeniyle bir süreyle tatil edildi. Tatil kararı il merkezinin yanı sıra Gölhisar, Çeltikçi, Çavdır, Tefenni ve Altınyayla ilçelerinin belde ve köylerinde de uygulanacak.

Başkent'teki kar ve tipi nedeniyle Bilkent Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi.