Gündem 'Okumak istiyorum' gözyaşları

'Okumak istiyorum' gözyaşları

Paylaş
'Okumak istiyorum' gözyaşları

Çorum Valiliği'nce düzenlenen Halk Günü'ne lise 1'inci sınıfa giden 15 yaşındaki Melek Kışla adlı genç kızın gözyaşları damgayı vurdu

Valilik tarafından İl Genel Meclisi binasında Vali Yardımcısı Sefa Çetin başkanlığında bugün düzenlenen Halk Günü toplantısına 43 yaşındaki babası Nurullah Kışla ile birlikte katılan 15 yaşındaki lise öğrencisi Melek Kışla, merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan Büget Köyü'nde oturduklarını söyleyerek derdini anlattı.

Vali Yardımcısı Çetin, genç kızı kısa bir süre dinledikten sonra toplantıdan sonra yanına gelmesini söyleyerek beklemesini istedi. Halk gününün yapıldığı salonun dışında toplantının bitmesini bekleyen Melek Kışla, derdini gazetecilere gözyaşları içinde anlattı.

3 kardeş olduklarını söyleyen genç kız, "Köyümüzde kanalizasyon yoktu. İl Özel İdaresi tarafından dört tane evin kanalizasyonu yapıldı. Ancak bizim kanalizasyonumuz yapılmadı. Babamın sol eli doğuştan sakat olduğu için çalışamıyor.

Çok zor geçiniyoruz. Ben her gün 8 kilometre uzaklıkta olan köyden okuluma servisle geliyorum. Babam servise her ay 60 TL vermek zorunda. Ama bunu da ödeyemiyoruz. Böyle giderse okulu bırakmak zorunda kalacağım. Ama ben okumak istiyorum. Devletten yardım istemeye geldik" dedi.

Toplantı bittikten sonra Melek Kışla ve babası Nurallah Kışla, Vali Yardımcısı Sefa Çetin ile özel bir görüşme yaptı. Görüşme sonunda Vali Yardımcısı Çetin, "Melek'in servis parası ve kanalizasyon talepleri için gerekeni yapmaya çalışacağız" dedi.

Kemal KARADAĞ/ÇORUM (DHA)