Magazin 'Okunmuş iç çamaşırları giydim...'

'Okunmuş iç çamaşırları giydim...'

Paylaş
'Okunmuş iç çamaşırları giydim...'

Vahide Gördüm, sancılı süreci anlattı: Yurdun dört bir yanından bana yiyecekler, giyecekler gönderdiler. Okunmuş iç çamaşırları giydim. Hedefim 28 Şubat'tı. Şafak sayar gibi 28 Şubat'ı bekledim ve başardım...

Meme kanseri tedavisi gören oyuncu Vahide Gördüm hastalığı sonrası ilk kez VATAN’a konuştu. 28 Şubat’ta son kemoterapisini gören sanatçı yaşadığı zor dönemi anlattı:

Haberin Devamı

- Hastalığımı öğrendiğimde büyük bir şok yaşamadım. Doktorum Süalp Tansan’ın kliniğinde tedavi oldum. Bana sakin olmam gerektiğini söyleyerek “Bir tünele gireceksin ve orada çeşitli aynalar var. Kendini bazen tanıyamayacaksın. Bazen korkacaksın, bazen üzüleceksin ama sen sen olarak o tünelden çıkacaksın” dedi. Bu sözler beni çok etkiledi. Bu süreçte kuvvetli olmak lazım. Şans bize vurdu ama nedenini araştırmanın faydası yok.

- Kendime hedef belirledim. Sorumluluklarım var diye düşündüm ve o hedefim 28 Şubat’tı. Bitmeye yakın herkes, öğrencilerim, arkadaşlarım az kaldı 28 Şubat’a diyorlardı. Ama benim için askerlikte şafak sayar gibiydi ve bitmek bilmiyordu. Hiç ara vermeden ağır bir kematorepi atlattım. Sağlam bir ırkmışım doktorumun dediğin göre. Hedefime ulaştım. 28 Şubat’ta kemoterapim bitti.

Haberin Devamı

‘Tavuk bile yolladılar’

- Bazıları bu hastalık için grip gibi ıvır zıvır laflar söylüyor. Grip gibi yayılmış olabilir ama zordu. Tüm Türkiye büyük küçük herkes duasını eksik etmedi. Okunmuş iç çamaşırları, yelekler yolladılar. Hepsi dualıydı, okunmuştu. Ballar yolladılar. Antalya’dan uçakla bir genç arkadaşımız oranın doğal yollarla beslenen tavuklarından getirdi. Çünkü protein almamız gerekiyor bu süreçte. Ege’den zeytin yağları zeytinler, tarhana çorbaları, Güneydoğu Anadolu’dan kuruyemiş geldi.

- Okunmuş iç çamaşırını da yeleği de giydim. Çünkü söz vermiştim. Benim için büyük bir emek vermişler. Hem atleti hem külodu giydim. Yeleği de 1-2 gün sonra okuldaki kapının arkasına astım, hala duruyor. Gönderen kişinin komşuları bile okuyup üflemişler. Ben de kırmadım onları. Zaten inandım da. İç çamaşırları şu anda yıkandı, ütülendi. Duası hala kaldımı bilmiyorum ama iyi niyete her zaman inanırım.

- Kadınların abartılı saçları bana gereksiz geliyor artık. O kadar uzatır mıyım bilmiyorum. Düşündüğüm projelerin içinde saça çok ihtiyaç yok. Artık kısa kullanmayı düşünüyorum.

- Bu süreçte başladığınız noktadan geldiğiniz noktaya aynı insan olmuyorsunuz. Daha ‘hayır’ demeyi, ‘canımı artık yakma’ demeyi öğreniyorsunuz. Bunların hepsinin sabrı vardı bende ama artık buna izin vermek istemiyorum.

Haberin Devamı

10 gün sonra hayata geri dönüyorum

Vahide Gördüm “Aynaya baktığımda kendimi beğeniyorum. Hâlâ çok şekerim. Sete geri dönmeme 2 ay var. Şimdi günde bir dakika ışın tedavisi göreceğim. Sonra hayat devam edecek. Oyunculuğu çok özledim çünkü kan aldığım can aldığım nokta o” dedi..

VATAN