Gündem Olağan şeyler bunlar

Olağan şeyler bunlar

Paylaş
Olağan şeyler bunlar

Omuz ve bacağında kırık olan bebeği 'iyileşti' diye taburcu eden hastaneden şok savunma

Çocuk camdan fırladı

Zonguldak’ta geçen pazar akşamı Rahim Kartal otomobiliyle şarampole yuvarlandı. Kazada, Rahim Kartal ile yanındaki eşi Semiha, çocukları Enes (9), 10 aylık Muhammet, yakınları 2 kişi yaralandı, Durdane Aydemir öldü.

Yaralılar Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazada camdan fırlayan Muhammet, tomografi cihazı bulunmadığı için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Karaciğer testine baktılar

Muhammet acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede 2 gün tedavi gören Muhammet, karaciğer test sonuçları normale dönünce “İyileşti” denilerek taburcu edildi.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Semiha-Rahim Kartal, eve götürdükleri Muhammet’i 3 gün boyunca sürekli ağlaması üzerine çalıştıkları Çaycuma Devlet Hastanesi’ne götürdü.

‘Hayati tehlikesi yok’

Çekilen röntgende Muhammet’in sağ omuz ve sol bacağında kırık tespit edildi. Kartal çifti, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar ile Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ndeki doktor H.İ.T. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çift, “Atatürk Devlet Hastanesi’ne gidip kırıkların nasıl fark edilmediğini sorduk. Başhekim yardımcısı ‘Bebeğin hayati tehlikesi yok. Düzeltilmeyecek bir durum da yok. Olağan şeyler bunlar’ cevabını verdi” dedi.

‘İhmal yok’ dediler

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yetkilileri ise şöyle konuştu: “Acil serviste hastanın önce hayati tehlikesi olup olmadığına, sonra da hayati önem arz etmeyen kırık gibi vakalara bakılır. Bir ihmal olduğunu düşünmüyoruz.”

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Rüstem Albayrak ise “Olaydan yeni haberim oldu. Gerekli incelemeyi yaptıracağım” dedi.

Gürkay GÜNDOĞAN/DHA