Ferhan Kaya Poroy Olayız biz...
HABERİ PAYLAŞ

Olayız biz...

Haberin Devamı

Bir haber yayınlandı ki, sanki bizim evin sabahlarıydı... Geçtiğimiz haftalarda bir kanalın ana haber bülteninde yayınlandı üstelik. ‘Çocukların dramı’ şeklinde verildi. Oysa bizim evde yaklaşık 2 senedir her sabah yaşanan, olağan bir durumdu. Ama açıkça söyleyeyim, çok kolay olmamıştı bizim de alışmamız. Yani bize de garip, korkunç ve yorucu gelmişti. Ama alıştık.

Çok hoşnut olmasak da biliyoruz ki hayat daha birkaç yıl, yani lise bitinceye kadar böyle akacak bizim için. Merak ettiniz sanırım. Olayı açıklığa kavuşturayım. Durumumuz şu: Kızımın okulu İstanbul’un Avrupa yakasında, bizim evimizse İstanbul’un Anadolu yakasında. Bu da demek oluyor ki 08.10’da başlayan okula zamanında yetişmesi için kızımın evden saat 06.30’da çıkması gerekiyor. Bu durumda kalkış saati de 06.00 oluyor.

Eeee kahvaltı hazırlamak için benim kalkış saatim de 05.45 oluyor. Yani hava karanlık ve sabah ezanı bile okunmadan ayakta oluyoruz.

Sabahın keyfini çıkarıyoruz

İşte haber de aynen böyle anlatıyordu. Tok bir ses ve üzeri basa basa yapılan sert vurgularla: ‘Flaş Flaş Flaş! Çocuklar gün ağarmadan ve daha sabah ezanı okunmadan okula gidiyorlar.’ Aaaa aynı biz! Ama tabii ki orada fark vardı. Çocuklar ilkokul öğrencisiydi ve bu durumu kendileri seçmemişti. Evlerinin en yakınındaki okulu seçmişlerdi. Ama okul tadilata alındığı için uzaktaki bir okula taşımalı eğitimle gidiyorlardı. Bu haberdeki gibi sıkıntılı durumlar bir yana, sabah erken kalkmanın güzelliklerini yaşayınca durum o kadar da kötü gelmiyor.

Bir kere erken yatıyorsunuz. Sağlıklı bir durum. Erken kalkıyorsunuz, bu da sağlıklı. Ayrıca kitap okumaya, evde yapamadığınız işleri yapmaya, sabah yürüyüşlerinize zaman kalıyor. Ve tabii ki hepsinden önemlisi o sabahın sessizliğini evladınızla birlikte paylaşıyorsunuz.

Keyfi yerindeyse iki çift laf ediyorsunuz. Belki de birkaç sene sonra bulamayacağınız bu tatlı paylaşımların keyfini çıkarıyorsunuz. Sonuç ne mi? Kalkın anneler, babalar kalkın. Siz uyurken çocukların garip bir kuş gibi kendi başına okula gitmesine izin vermeyin. Sevgi söyleyerek olmuyor, hissediliyor çünkü. Herkese iyi hafta sonları...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder