Gündem Bodrum'u alarma geçiren balıkçı deprem anında bakın neredeymiş?

Bodrum'u alarma geçiren balıkçı deprem anında bakın neredeymiş?

Paylaş
Bodrum'u alarma geçiren balıkçı deprem anında bakın neredeymiş?

Ege Denizi'nde yaşanan 6,5 büyüklüğündeki  depremin yaşandığı saatlerde denizde olan ve ailesi tarafından öldüğü düşünülen balıkçı Hasan Sağlam'ın, denizin daha "güvenli" olduğu düşüncesiyle denizden çıkmadığı ortayı çıktı

Bodrum'da 30 yıldır balıkçılık yapan Hasan Sağlam (59), depremin meydana geldiği gecenin öncesinde denize açıldığını belirterek, başından geçenleri anlattı:

"Dalgaların beni yuttuğunu, öldüğümü düşünmüşler. Haber verdikleri Sahil Güvenlik, beni bulup deprem olduğunu söyledi. Ben de ailemle iletişim kurabileceğim bir yere gidip telefon ettim, beni merak etmemelerini söyledim. Küçük bir depremdir diyerek olayı geçiştirdim. Sahil güvenlikten ölen, önemli ölçüde yaralanan kimsenin olmadığını öğrendiğim için ailemin yanına dönmek yerine balık tutmayı tercih ettim. 300-400 lira harçlığımı çıkartmak varken dönmek işime gelmedi."


'DEPREMİN BANA ZARARI OLMADI OLAN KARADAKİLERE OLDU'


Denizde sarsıntıyı hissettiğini ancak önemsemediğini ve depremin suda kendisine zararı olmayacağını düşündüğünü söyleyen Hasan Sağlam, "Salladı gitti, bana zararı olmadı, olan karadakilere oldu. Denizin ortasında kahvaltı yapıp yola çıktım. Balık tutmanın sevinciyle döndüğümde iskele yıkılmış, kayıklar denizin ortasındaydı. O zaman depremin büyüklüğünü anladım." ifadelerini kullandı.



AA