Gündem Öldü sanıp, tabutla geldiler

Öldü sanıp, tabutla geldiler

Paylaş
Öldü sanıp, tabutla geldiler

Kars'ta hastanede tedavi gören 70 yaşındaki Dilber Altun'un öldüğünün sanılması üzerine, yakınları cenazeyi almak üzere tabutla hastaneye geldi. Ancak Altun'un ölmediği anlaşıldı

Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Sarıgün Köyü’nde geçen Çarşamba günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Dilber Altun, Beyin Cerrahi servisinin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Kadının tedavisi sürerken, iddiaya göre bugün refakatçi olan oğlu Topçu Altun’u çağıran doktorlar, "Annen öldü, başın sağolsun" dedi. Bunun üzerine Topçu Altun, köydeki yakınlarına üzücü haberi bildirerek cenaze için hazırlık yapılmasını istedi.

Köy mezarlığında Dilber Altun için mezar yeri kazıldı, sala verildi. Bir minibüs tutularak üzerine konulan tabutla hastaneye gelindi. Cenazeyi almak isteyen Topçu Altun, işlemler sırasında annesinin ölmediğini öğrendi. Görevliler, bir yanlış anlamanın olduğunu söyledi.

"SEVİNELİM Mİ ÜZÜLELİM Mİ?"

Sevindirici haber üzerine tabutla geldikleri Devlet Hastanesi önünde ağlamayı bırakan Dilber Altun’un yakınları, doktorlara tepki gösterdiler. Dilber Altun’un oğlu Topçu Altun "Biz öldü diye geldik, cenazeyi alacaktık.

Fakat şimdi hastamızın ölmediğini, başka bir hasta ile karıştırıldığını söylüyorlar. Sevinelim mi, ağlayalım mı? Bilemiyoruz. Şaşkınlık içindeyiz. Ne yapacağımızı şaşırdık.

Köyde taziye çadırı bile açtık. Öldü diye sala okuttuk, mezarı da hazır. Başka şehirlerdeki akrabalarımızı da çağırdık. Şimdi onlar uçakla geliyor. Böyle bir şey Türkiye’den başka ülkede olur mu?" diye konuştu.

İSİM BENZERLİĞİ

Dilber Altun’un yoğun bakımdaki tedavisinin sürerken; Kars İl Sağlık Müdürü Fahri Sevinç olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Yoğun bakımda yatan iki kadın hasta var. Bunlardan biri ölüyor. İkisinin de ismi birbirine çok yakın.

Yoğun bakımdaki görevli doktor ölen kadının ismini söyleyerek yakınlarından gelip cenazelerini almalarını istiyor. Bu sırada Yoğun Bakım önünde bekleyen ve hayatta olan Dilber’in yakınları ölen kişinin kendi hastalarının isminin okunduğunu zannediyor.

Doktor ölen kişinin ismini doğru söylüyor ancak bunlar ölen kişinin adını Dilber olarak anlayınca işler karışıyor" dedi.

Dinçer AKTEMUR/DHA