Gündem Öldükten 7 yıl sonra vergi borcu

Öldükten 7 yıl sonra vergi borcu

Paylaş
Öldükten 7 yıl sonra vergi borcu

Karaman'da 2002 yılında hayatını kaybeden Eyüp Akın'a ölümünden 7 yıl sonra Karaman Defterdarlığı'ndan 300 TL'lik vergi borcu geldi

Eyüp Akın, kardeşi Soner Akın'a ait lokantayı 1999 yılında devraldı. Bu sırada mide kanserine yakalanan Eyüp Akın, lokantayı 6 ay çalıştırdıktan sonra tekrar kardeşi Soner Akın'a devretti.

Soner Akın'da 2004 yılında lokantayı kapattı. Eyüp Akın da, mide kanresinden 5 Mayıs 2002 yılında hayatını kaybetti. Ölümünden 7 yıl sonra ise Eyüp Akın adına, Karaman Defterdarlığı tarafından 1999-2000 yılından kalma 300 TL'lik vergi borcu olduğuna dair ihtar mektubu geldi.

ÖLDÜ AMA ÖDEYECEKSİNİZ

İhtar mektubunu alan Akın ailesi vergi borcu karşısında şaşkına döndü. Ağabey Yusuf Akın, "Bu kadarı ancak Türkiye'de olur. Tuhaflıklar ülkesi. Maliye Bakanı'na buradan sesleniyorum. Ölmüş bir insanın üzerine vergi borcu nasıl geliyor. Kardeşim 7 yıl önce mide kanserinden öldü. Kemikleri çürüdü.

Şimdi üzerine 300 TL vergi borcu geliyor. İhtar mektubu sonrası Nüfus Dairesi'ne gittim. Kardeşimin 7 yıl önce öldüğüne dair ölüm raporu çıkardım. Belgeyi de vergi dairesine götürdüm. Durumu anlattığım halde vergi dairesinde bana, bu paranın ödeneceğini söylediler.

Bu nasıl bir anlayış nasıl bir uygulama anlayamıyorum. Bu borç sağlığında niye gelmedi de 7yıl sonra geliyor, biz de anlayamadık."dedi.

Serdar ÖZGÜR/KARAMAN (DHA)