Türkiye (Son Dakika) Öldürdüğü çocukları için DNA testi istedi!

Öldürdüğü çocukları için DNA testi istedi!

Paylaş
Öldürdüğü çocukları için DNA testi istedi!

Aydın’da eşi ve iki küçük çocuğunu otel odasında katleden Fatih Yavuz, mahkemede “Eşim çocukların benden olmadığını söyleyince kendimi kaybettim” dedi. Çocuklar için DNA testi isteyen sanığın talebi reddedildi

Aydın'da boşanma aşamasındaki eşini ve iki çocuğunu otel odasında öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Fatih Yavuz (32), duruşmada yaptığı savunmada, "Eşim çocuklarımın benden olmadığını söyleyince kendimi kaybettim" dedi. Yavuz, öldürdüğü iki çocuğu için mahkemeden DNA testi talebinde bulundu. Efeler ilçesindeki bir otelde bir yıl önce yaşanan olayda, boşanma aşamasında oldukları eşi Halime Yavuz'u (20) tekrar barışmak için ikna eden Fatih Yavuz, otel odasında cinsel ilişkiye girdikten sonra eşiyle birlikte 3 yaşındaki kızı Gülfer Yavuz ve 1 yaşındaki oğlu Polat Can Yavuz'u bıçaklayarak öldürmüştü.


SAVUNMASINI AĞLAYARAK YAPTI


"Kasten yakın akrabayı öldürme" suçundan Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında açılan davanın ilk duruşmasında Fatih Yavuz, savunma yapmak için süre istemişti.

İkinci duruşmada savunmasını gözyaşları içinde yapan Yavuz, öldürdüğü eşine kendisini aldattığı gerekçesiyle 4 ay önce boşanma davası açtığını söyledi. Fatih Yavuz, şunları anlattı:


BABASI EVDEN KOVDU İDDİASI


"Olay tarihinden 4 ay önce beni aldattığını öğrenmiştim. Boşanma davası açtım. Babasının evinde kalıyordu.
Çocukların masraflarını karşılıyordum.

Olay günü beni arayarak babasının evden kovduğunu söyledi. O sıralarda Bursa'da yaşayan bir arkadaşım, beni arayarak yanına gelmemi istemişti. Eşim Halime ile birlikte Bursa'ya gidip yeni bir hayat kurmayı planladım. Bilet parası bulmak için bir gün daha Aydın'da kalmayı planladım. Halime'yi ve çocukları alıp otele yerleştirdim.
Otelden çıkmadan önce yaşananlar üzerine konuştuk. Bu sırada beni başka birisiyle daha aldattığını söyledi.
'Çocuklar başkasından olabilir' deyince kendimi kaybetmişim. Neler yaşandığını hatırlamıyorum."


Fatih Yavuz ve öldürdüğü eşi Halime Yavuz



"KADER DİYELİM GİTSİN..." DİYE NOT YAZMIŞ


Korkunç cinayetlerden önce eşiyle cinsel ilişkiye girdiğini belirten Fatih Yavuz, olay sırasında kullandığı bıçağı da bir süre önce tinercilerin saldırısına uğradığı için taşımaya başladığını iddia etti. Fatih Yavuz, olay sonrasında cebinde bulunan, eşinin kendisini aldattığına dair ifadelerin bulunduğu "Kader diyelim gitsin" başlıklı notu alkollüyken yazdığını ve bu tür notlar yazıp yırtıp attığını kaydetti.

Fatih Yavuz'un avukatı, "yakın akrabayı öldürmek" vasfının yeniden değerlendirilmesi bakımından çocukların Fatih Yavuz'dan olup olmadığının araştırılmasını ve DNA testi yapılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, DNA testi talebini reddetti.

Heyet, Halime Yavuz'un başka erkeklerle mesajlaşma kayıtlarının bulunduğu öne sürülen cep telefonunun ve Fatih Yavuz'un olay anında cezai ehliyetinin olup olmadığının incelenmesine hükmederken duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı