Gündem Öldürdüğü kardeşinin cesediyle iki gün uyumuş

Öldürdüğü kardeşinin cesediyle iki gün uyumuş

Paylaş
Öldürdüğü kardeşinin cesediyle iki gün uyumuş

Öldürdüğü kardeşinin cesediyle iki gün uyumuş

Esenler’de 2009 yılbaşı gecesinde zor durumda kaldığı için yanına aldığı kardeşi Ahmet Faik Ağalar’ı (49) bıçaklayarak öldürrdüğü idddiasıyla, Remzi Salih Ağalar (66) polis tarafından yakalandı. Cinayeti işledikten sonra aynı evde iki gün boyunca cesetle birlikte yattığını belirten Remzi Salih Ağalar, “Ona acıyıp eve aldım. Sonra beni evden kovmaya kalktı. Ben de onu öldürdüm” dedi.

Fevzi çakmak mahalllesinde 31 Aralık 2009'da meydana gelen olayda Ahmet Faik Ağalar, evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Polis komşuların ihbarıyla cesedi iki sonra bulurken yapılan incelemede Ağalar'ın göğüs bölgesinden 7 kez bıçaklandığı tespit edildi. Aynı evi paylaşan ağabey Remzi Salih Ağalar polise, “Ben iki gündür yoktum. Kapı hep açık dururdu. Kim yaptı bilmiyorum” demişti.

5 AY SONRA İTİRAF ETTİ

Haberin Devamı

Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada ağabey Remzi Salih Ağalar’ın ifadesini çelişkili bulduğu için takibe aldı. Zaman zaman kendisini ziyaret eden polis ekipleriyle sohbet eden Remzi Salih Ağalar, cinayetten 5 ay sonra kardeşini öldürdüğünü itiraf edince, gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Remzi Salih Ağalar’ın cinayeti işledikten sonra iki gün boyunca cesetle birlikte evde kaldığı da ortaya çıktı.

Cinayet Büro Amirliğine getirilen Remzi Salih Ağalar'ın, ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: “Babamızdan kalan evde önceleri tek başıma yaşıyordum. Daha sonra kardeşimin durumu kötüleyince, onu da yanıma aldım. Ancak bir süre sonra içip içip benimle kavga etmeye başladı. Beni öldüreceğini söylüyordu. Ondan korkmaya başlamıştım. Olay günü o beni öldürmeden, ben onu öldürdüm. Cesedi ne yapacağıma karar veremedim. Bu yüzden onunla birlikte iki gün boyunca evde kaldım. Daha sonra polislerin geldiğini görünce, dışarı kaçıp eve yeni geliyormuş, gibi yaptım”

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)