Türkiye (Son Dakika) Cinayete gerekçe uyduran katil kocaya mahkemeden 'iyi hal' indirimi!

Cinayete gerekçe uyduran katil kocaya mahkemeden 'iyi hal' indirimi!

Paylaş
Cinayete gerekçe uyduran katil kocaya mahkemeden 'iyi hal' indirimi!

Tokat'ta geçen yıl kayıp olduğu sanılarak aranan Yasemin Doğan'ı, kayıp ihbarını yapan kocasının öldürdüğü ve cesedini de sandığa koyarak ormana attığı ortaya çıktı. Öldürdüğü karısını mahkemede 'kendisini aldatmakla' suçlayan katil koca, hakimlerin karşısında da 'iyi hal' sergileyince verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 21 yıla düşürüldü

Karşıyaka mahallesinde oturan evli ve bir çok annesi Yasemin Doğan, geçen yıl Ağustos ayında kaybolunca, eşi Faruk Doğan ve yakınları polise başvurdu. Polis ekipleri bunun üzerine çalışma başlattı. Ancak yapılan çalışmalar kapsamında genç kadının izine rastlanmadı. Araştırmalarını yoğunlaştıran polis ekipleri, Yasemin Doğan'ın geçici işlerde çalışan eşi Faruk Doğan'ı takibe aldı. Takip sonucunda gözaltına alınarak sorgulanan Faruk Doğan, eşini öldürdüğü itiraf etti.

AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRDÜ, CESEDİNİ SANDIĞA KOYUP ORMANA ATTI



Eşini av tüfeğiyle evde öldürdüğünü; daha sonra ise Kızılöz köyübde ormanlık alana cesedi sandık içerisine koyarak attığını söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri ormanlık alana giderek sandık içerisinde Yasemin Doğan'a ait olduğu öne sürülen kemik parçaları bulundu. Olaydan sonra Faruk Doğan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EŞİNİN KENDİSİNİ ALDATTIĞINI İLERİ SÜRDÜ!

TCK'nin 81. maddesinde yer alan 'Eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Faruk Doğan'ın karar duruşması Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada son sözleri sorulan Faruk Doğan, eşinin kendisini aldattığını savundu.

Mahkeme heyeti, sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından 'tahrik indirimi' ve, sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alarak toplamda 21 yıl hapis cezasına hükmetti.

DHA




Haberin Devamı