Türkiye (Son Dakika) Öldüren benzerlik!

Öldüren benzerlik!

Paylaş
Öldüren benzerlik!

Otomobilin içinde otururken uğradıkları silahlı saldırıda, üniversite öğrencisi Fikri Doğan can vermiş, arkadaşı Fatih Celal Ay ise yaralanmıştı. Zanlıların, hasımlarının otomobiline benzettikleri için bu araca ateş açtığı ortaya çıktı

Esenyurt’ ta 3 ay önce otomobilin içinde otururken uğradıkları silahlı saldırıda, üniversite öğrencisi Fikri Doğan’ın öldürülmesi, arkadaşı Fatih Celal Ay’ın ise yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 3’ü mahkeme tarafından tutuklandı. Yapılan soruşturmada, zanlıların, bu aracı husumetli oldukları kişilerin otomobiline benzetip 'yanlışlıkla' ateş açtığı ortaya çıktı

O GECE NELER YAŞANDI?


Olay, Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi'nde 13 Mart 2013'te gece 02.30 sıralarında meydana geldi. Üniversite öğrencisi Fikri Doğan ile arkadaşı Fatih Celal Ay otomobilde otururken, yakınlarında duran iki ayrı otomobilden aniden inen kişilerin silahlı saldırısına hedef oldu.

Altı el kurşun sıkıldığı belirlenen olay sonrasında saldırganlar otomobillerine binerek kayıplara karıştı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Fikri Doğan (23) hayatını kaybetti. Bacağından yaralanan Fatih Celal Ay (26) ise tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi.

İŞİN İÇİNDE 'KIZ MESELESİ' DE VAR

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaralı olarak kurtulan Fatih Celal Ay’ın ifadesine başvurdu. Saldıran kişileri daha önce hiç görmediğini söyleyen Ay’ın verdiği eşkal bilgileri doğrultusunda araştırmalar yoğunlaştırıldı. Olayın meydana geldiği iki sokak ötede cinayetten 3 saat önce, mahalleden birinin otomobilinin camının kırıldığı ve bu nedenle gençler arasında kavga yaşandığı belirlendi.

Çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran ekipler, Şaban Arkan (27) ile Ruhat Alkış (20) tarafından kiralanan otomobilin camlarının kırıldığı belirlendi. İki arkadaşın, kız meselesinden dolayı daha önceden husumetli oldukları kişilerden şüphelendikleri ve arkadaşlarını yanlarına alarak bu kişilerin peşine düştükleri belirlendi. Şaban Arkan tarafından yönlendirildiği ileri sürülen arkadaş grubunun, otomobille kaçan kişileri kovalarken park halindeki benzer bir başka otomobile rastladıkları ve hızla araçlarından inerek bu otomobilde bulunan iki kişiye rastgele ateş ettikleri tespit edildi.

POLİS VURARAK YAKALADI


Ekipler kimliklerini belirledikleri, Şaban Arkan, Ruhat Alkış, Gökhan Solak ile birlikte iki otomobilde bulunan 4 kişiyi daha yakalamak için operasyon düzenledi. Operasyonda, şüphelilerin arkadaşları Şaban Arkan’ı kaçırmak için polise direndiği iddia edildi. Bu sırada kaçmaya çalışan Şaban Arkan, ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan 7 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı. Burada ifade vermeyerek susma haklarını kullandıkları öğrenilen 7 şüpheliden Şaban Arkan, Ruhat Alkış ve Gökhan Solak çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mehmet AKTARAN İSTANBUL - DHA

Haberin Devamı