Gündem Öldüren ihmâle tutuklama

Öldüren ihmâle tutuklama

Paylaş
Öldüren ihmâle tutuklama

Zühal Yiğci düşmelerinden korktuğu için çocuklarıyla bindiği trenin tekerleği raydan çıkınca düşüp ölmüştü. Trende gerekli güvenlik önlemlerinin olmadığı belirlendi. Lunapark yetkilisi ve ÖDP İl Başkanı İsmet Ar tutuklandı

EMNİYET KEMERİ YOKTU

Haberin Devamı

Isparta’dan bayram tatili için memleketleri Trabzon’a gelen Yiğci Ailesi, önceki gün lunaparka gitmişti. Tunahan (9) ve Zeynep Yiğci (8), yüksek raylar üzerinde giden ve ‘Elma Kurdu’ adı verilen mini trene binmek istemişti.

Anne Zühal Yiğci (30), düşmelerinden korktuğu için çocuklarıyla birlikte trene binmişti. Trenin bir tekerleği raydan çıkınca çocuklarını korumak için ayağa kalkan Zühal Yiğci, dengesini kaybedip 2 metre yükseklikteki vagondan düşmüştü. Boynu kırılan ve kalbi duran Zühal Yiğci kurtarılamamıştı.

GÜVENLİK HİÇE SAYILMIŞ

Vagonlarda emniyet kemeri ve kapı kilidi olmayan trenin aynı günün sabahı arıza yaptığı, daha sonra tamir edilerek çalıştırıldığı öne sürülmüştü. Kazadan sonra başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan lunaparkın işletmecisi ve ÖDP Trabzon İl Başkanı İsmet Ar ile birlikte mini trenin bakımıyla ilgilenen 3 kişi dün adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Mahkemede ‘Elma Kurdu’nda kemer ve kapı gibi gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı, trenin bakımının tam olarak yapılmadığı belirtildi. İsmet Ar, ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ten tutuklandı. Diğer 3 kişi serbest bırakıldı.

Osman ŞİŞKO