Gündem Öldüren sözleşme

Öldüren sözleşme

Paylaş
Öldüren sözleşme

44 yaşındaki Ahmet Fazlı Elçi 20 yıllık öğretmendi. Ancak kadrolu atanması yapılmadığı için sözleşmeli çalışıyordu. Bu yaz, ders verdiği okulda günlüğü 40 TL'ye hamallık işi buldu. Önceki gün 32 derece sıcağın altında okula kitap taşırken kalp krizi geçirip öldü

İKİ ÇOCUK BABASIYDI

Haberin Devamı

Tekirdağ Çorlu’da yaşayan Ahmet Fazlı Elçi (44), kadrolu atanması yapılmadığı için 20 yıldır sözleşmeli öğretmenlik yapıyordu. Din Kültürü öğretmeni olan Ahmet Fazlı Elçi, kışın Atatürk Çok Programlı Lisesi’nde aylık 700 TL’ye çalışıyor, yazın işşiz kalıyordu. 2 çocuk babası olan öğretmen, evini geçindirebilmek için yazları hamallık yapıyordu. Bu yaz da, kışın öğretmenlik yaptığı okulda bir kaç günlük ‘iş’ buldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nca gönderilen kitapları okul binasına günlüğü 40 TL karşılığı taşıyacaktı.

'DEVLET UTANSIN'

Ahmet Fazlı Elçi önceki gün 32 derece sıcağın altında kamyondan kitap indirip okulun deposuna taşıdı. 1 saat çalışan öğretmen, depoda yere yığıldı. Görevliler tarafından bulunan öğretmen sağlık ocağına götürüldü. Sağlık ocağında doktor yoktu. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan öğretmen 30 dakika burada bekledikten sonra hayatını kaybetti. Cenaze töreninde kızı Duygu (16) ile üniversite öğrencisi oğlu Doğan (21) gözyaşlarına boğuldu. Doğan sadece “Babamı bu hale getiren devlet utansın” diyebildi.

Haberin Devamı

Ferhat AKGÜN/DHA