Gündem Öldüren taşlar şimdi de mezar oldu

Öldüren taşlar şimdi de mezar oldu

Paylaş
Öldüren taşlar şimdi de mezar oldu

Kerpiç evlerinin yapımında kullanılan ve depremde ev sakinlerini öldüren taşlar şimdi onlara 'mezar taşı' oldu

Elazığ'da dün sabaha karşı meydana gelen 6.0 büyüklüğünde deprem kerpiç evlerde yaşayanları vurdu. 51 kişi yığma taş ve kerpiç evlerin arasında kalarak hayatlarını kaybetti. Enkazdan çıkarılanlar toprağa verildi. Ancak ne acıdır ki taş altında kalarak ölenlerin mezarlarına yine enkazlardan toplanan taşlar kondu.

VE ÇADIR HAYATI BAŞLADI

Haberin Devamı

Deprem, Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'nin başta Okçular Köyü olmak üzere Yukarı Demirci, Kayalı, Göçmezler ve Yukarı Kanatlı Köyü'nde yaşayanları vurdu.

Depremin ardından dram haberleri de arka arkaya gelmeye başladı.

ÖLEN KIZI İÇİN SABAHA KADAR FERYAT ETTİ

Okçular Köyü'nde depremde 18 yaşındaki kızı Hatice Kılıç'ı kaybeden Süpha Kılıç, gözyaşları döküyor. Süpha Kılıç, "Her şey bir anda oldu. Ev üzerime çöktü. Ben kapının yakınındaydım. Sürünerek dışarıya çıktım. Ama kızım Hatice ise arka odada uyuyordu. Onu depremde kaybettim. Ben şimdi nasıl yaşarım" dedi.

4 KARDEŞİNİ KAYBETTİ

Depremde Yukarı Demirci Köyü'nde yıkılan evlerinde 4 kardeşini kaybeden 19 yaşındaki Özcan Demirtaş, büyük üzüntü yaşıyor. Köyü terk edip yakınlarının yanına gitmeyen Demirtaş, kardeşleri Özlem (18), Kibar (16), Fatih (14) ve Fuat'ı (12) kaybetti. Özcan Demirtaş, "Deprem gecesi yemeğimizi yiyip erkenden uyuduk. Çünkü küçük kardeşlerim Fuat ve Fatih okula gidecekti.

Ama sabaha karşı yaşanan depremde duvarın yanında uyuyan 4 kardeşim enkaz altında kaldı. Evimiz kerpiçten olmasaydı, şimdi belkide yaşıyor olacaktı. Çünkü hepsi üzerine toprak dökülmesi nedeniyle boğularak öldü. Uyumadan önce iyi geceler dileğinde bulunduğum kardeşlerimin sabah cesetlerini kendi ellerimle eştiğim enkazın altından çıkardım. Bu acıya kim dayanabilir. 6 kardeştik, şimdi küçük kardeşim Abdullah ile kaldık" dedi.

DHA


Haberin Devamı