Gündem Öldüren yarışa 132 bin TL

Öldüren yarışa 132 bin TL

Paylaş
Öldüren yarışa 132 bin TL

Antalya'da 3 yıl önce bir yarışmada pistten çıkıp 3 kişinin ölümüne sebep olan sürücüyle birlikte 3 kurum ve kuruluş 132 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi

SÜRÜCÜNÜN KOLU KIRILMIŞTI

Haberin Devamı

Antalya’da 16 Nisan 2006’da Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile Antalya Otomobil ve Motor Sporları Kulübü’nün işbirliğiyle Türkiye Otodrag Şampiyonası düzenlenmişti.

Şampiyonada OPET takımının sürücüsü Levent Kesen’in kullandığı otomobil pistten çıkarak seyircilerin arasına dalmıştı. Kazada İbrahim Uzun (18), İbrahim Özer (20) ve Orhan Bozkurt (18) ölmüştü. Sürücü Levent Kesen’in sağ elinin parmaklarının ve sol kolunun kırıldığı kazada 2 kişi de yaralanmıştı.

SPONSORA CEZA VERİLMEDİ

Ölenlerden İbrahim Uzun’un ailesi, Levent Kesen, İçişleri Bakanlığı ve organizasyon komitesi hakkında 145 bin TL’lik tazminat davası açmıştı. Önceki gün görülen karar duruşmasında mahkeme İçişleri Bakanlığı ve yarışın sponsoru OPET hakkındaki tazminat taleplerini reddetti.

Haberin Devamı

Levent Kesen, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Antalya Otomobil Kulübü ise Uzun Ailesi’nin fertlerine 132 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. Diğer ölenlerin yakınlarının açtıkları tazminat davaları sürüyor.  DHA