Gündem 'Öldürmediler diye şikayetçi olmadı

'Öldürmediler diye şikayetçi olmadı

Paylaş
'Öldürmediler diye şikayetçi olmadı

Adana'da fidye için kaçırılıp, bıçakla yaralanarak 50 bin TL'si gasp edilen emekli inşaat mühendisi 59 yaşındaki Mehmet Ali Aksan, kendisini bıçaklayıp, sonra da yarasını pansuman eden sanıktan, '"Beni öldürebilirdi ama yapmadı" diyerek şikayetçi olmadı

Adana'da emekli olduktan sonra tarımla uğraşan Mehmet Ali Aksan, bir bankadan çektiği kredinin ödemesini yaptıktan sonra aracına binmek istediği sırada, tanımadığı 2 kişi tarafından dövülerek bir minibüse bindirildi.

Haberin Devamı

İddiaya göre elleri kelepçelenip gözü de kapatılan Aksan, sanıklardan Murat Hüseyin Özfidan (29) tarafından "Sen zenginmişsin. Bize para vereceksin. Yoksa öldürürüz" denilerek bacağından bıçakla yaralandı. Bir tekstil deposuna götürülen Aksan, şüphelilere, kendisinin zannettikleri gibi zengin biri olmadığını anlattı. Sanıkların ısrar etmesi üzerine ise telefonla damadını arayarak acil paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Sonra da damadına, ayarladığı 50 bin TL parayı ehliyetini gönderdiği kişiye vermesini söyledi.

HASTANEYE GİTMESİ İÇİN BİN LİRA VERDİLER

Parayı alan sanıklardan Özfidan, "Bak diğerleri korkak olduğu için gelmedi. Bu para da bana yeter. Şikayetçi olmazsan. Seni bırakırız" dedi. Şikayetçi olmayacağı yönünde söz veren Mehmet Ali Aksan, sürekli kan kaybettiğini ve sağlık durumunun iyi olmadığını söyleyerek hastaneye gideceğini belirtip, damadının gönderdiği paranın bin lirasını istedi. Önce 200 lira vermek isteyen sanıklar, daha sonra bin lira verdikleri Aksan’ı gözünü kapattıktan sonra Yüreğir’e bıraktı.

Haberin Devamı

Karataş yoluna çıkıp, otostop yaparak Taşköprü civarındaki park halindeki aracına giden Aksan, daha sonra da özel bir tıp merkezine giderek tedavisini yaptırdı.

EVRAKLARI GETİRMEYİNCE ŞİKAYETÇİ OLDU

Mehmet Ali Aksan, verdiği söz doğrultusunda şikayetçi olmadı. Ancak Aksan, gaspçıların çantadaki özel evraklarını iade edecekleri yönünde söz vermelerine rağmen teslim etmemeleri üzerine polise başvurdu.

Olaya karıştıkları iddia edilen beş kişi bir ay sonra yakalandı. Şüphelilerden S. B., M.H.Ö. ile E.Y. tutuklanırken diğer 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Firarda olan S.Y. (31) hakkında da yakalama emri çıkarıldı.

SUÇU KABUL ETMEDİLER

Sanıklar hakkında ’nitelikli yağma’, ’kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçlarından dava açıldı. Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklardan S. B.. olayda kullanıldığı iddia edilen araç ile deponun kendisine ait olduğunu, ancak olayla ilgisinin bulanmadığını iddia etti. Daha önceki ifadelerini kabul etmeyen E. Y., kendisinin olaya karışmadığını ve suçsuz olduğunu ileri sürdü. Sanık Murat Hüseyin Özfidan ise susma hakkını kullanarak, müşteki ifadesini verdikten sonra savunma yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

’YARAMI PANSUMAN ETTİ, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM’

Müşteki Mehmet Ali Aksan ise olaydan dolayı psikolojisinin bozulduğunu belirterek "Allah kimseye yaşatmasın. Olaydan sonra da bir hafta kendimde değildim" dedi. Kendisini E. Y. ile M. H. Ö.'in kaçırdığını belirten Aksan, "Beni araca bindirirken bir havyana bile yapılmayacak şekilde darp ederek bindirdiler. Ellerimi kelepçeleyip gözümü bağladılar. Sanıklardan M. H.Ö. beni bıçakla yaraladı. Sonra da telefonla pansuman malzemeleri isteyip benim yaramı pansuman etti. Beni öldürebilirdi. Ben bundan değil, de bunu bu duruma getirenlerden şikayetçiyim" diye konuştu. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların dinlenmesi duruşmayı erteledi.