Gündem 'Öldürülen babamız için gideceğiz'

'Öldürülen babamız için gideceğiz'

Paylaş
'Öldürülen babamız için gideceğiz'

Mesut Çıtak "Babamızı kaybettiğimiz yerde onu bir kez daha anacağız. O anı yaşamak belki bizi üzecek ama oraya mutlaka gitmek istiyoruz” dedi

HER ŞEY DÜN GİBİ

Haberin Devamı

1977 yılında hayatını kaybedenlerin yakınlarını arayan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’ün verdiği bilgiye göre şu anda sadece Bayram Çıtak’ın İzmir’de yaşayan oğlu Mete Çıtak ile Ankara’da yaşayan oğlu Mesut Çıtak’a ulaşıldı.

Mete Çıtak, öğretmen olan babasının meslektaşlarıyla birlikte evden ayrılıp 1 Mayıs kutlamasına gittiği günü dün gibi hatırladığını söyledi. Mete Çıtak, “Bizim yaşadığımız acıyı başkaları yaşamasın” diye konuştu.

BABAMIZI ANACAĞIZ

Mesut Çıtak ise 1977’de henüz 5 yaşında olduğu için o günü net hatırlayamadığını, babasını fotoğraflarından ve anlatılanlardan tanıdığını söyledi. Türkiye’de herkesin kardeşçe yaşaması, 1 Mayıs’ların bayram havasında kutlanması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Mesut Çıtak, 1 Mayıs’ta ağabeyi ile birlikte Taksim’de olacağını ifade ederek, “Ben Ankara’dan, ağabeyim İzmir’den gelip Taksim’de buluşacağız. Babamızı kaybettiğimiz yerde onu bir kez daha anacağız. O anı yaşamak belki bizi üzecek ama oraya mutlaka gitmek istiyoruz” dedi.